Tak to jsem fakt nečekal jediná bouřka v ČR.A to docela silná přívalový déšt,vítr přez 80km/h a ktomu blesky každý 2 vteřiny.Napršelo skoro 20mm vody,určitě nejsilnější bouřka v tomto roce u nás.
Predators U vás to muselo být pěkný. Dokonce bych u tý buňky přemýšlel o supercelární povaze, už hodinu je stále silná. Nepozoroval jste nějaké znaky supercely?
Frantis95 Koukám se z radaru a spekulace o supercele bych řekl, že jsou na místě. Sice tam nějaká výrazná rotace není vidět, nicméně je tam patrný odklon od celého srážkového systému (který jde na východ, zatímco tato buňka směřovala spíše na SV). Ta blesková aktivita a pravděpodobná přítomnost krup/velmi intenzivních srážek (bílé pole na radaru minimálně na dvou snímcích) tomu taky nasvědčují. Bohužel, na místě jsem nebyl, takže vycházím pouze z radarových dat.
Německé radary na té bouřce u Děčína chvíli (kolem 22:00) dokonce detekovaly rotaci a mohlo by se tak jednat o supercelu (střih větru v oblasti přesahuje 15 m/s, což jsou vhodné podmínky pro jejich tvorbu). Pozemním pozorováním ovšem zatím prokázána nebyla.
u nás o ničem, opět okolo 4mm, stejně jako v úterý, to je při tomhle slunci za půl dne vniveč, schnou mě už i rybízové keře, čekám že začne opad plůdků ovocných stromů, ale lepší než nic, trávě se stínu to pomůže, ale nesmí být pod stromy:-)