Diskuse o počasí Bouřky 6.6. a 7.6.2017
Tak v úterý nás zasáhne další studená fronta podle současné předpovědi to vypadá,že fronta bude přes S Čech přecházet o něco později než dnes,ale to se určitě ještě 10 krát změní já doufám,že k lepšímu.Jinak ta předpověď za týden je hodně zajímavá CAPE přes 2000 a střih větru přes 25m/s To se změní určitě.
Před bouřkami by také měl foukat silný jižní vítr, bouřky samotné by měly být velmi intenzivní na Moravě, avšak vyskytnou se i v Čechách. Tam by měly být slabší. Fronta bude přecházet odpoledne, na Moravu dorazí večer, Zlínský kraj zasáhnou bouřky okolo 21-22 hodiny. Vše však není jisté, a tak uvidíme
Pochlubte se a napište kolik u vás naprší, ať je jasno kdo na to má. U sebe naměřím za tuto bouřku min. 15mm,tolerance 2mm,kdo se splete o více než 5mm,toho bych vyřadil z diskuze nebo mu dal poslední možnost. Kdo se trefí 3x v měsíci,tomu bych domluvil návštěvu ČHMÚ,tip nejpozději 2dny předem Ok?
Yurri
Včera jsem tu psal, že v Karlovicích (4,5 km od Otrokovic) byl downburst, kroupy a hrůza, v Otrokovicích pár kapek, v úterý by už to tak lokální být nemělo, ale výzva dobrá
Teď jsem viděl aktuální výstup z Aladina a ten předpovídá i 30 mm pro Čechy, jsem zvědav, jak to vůbec bude, když se to pořád mění.
Modely to změnily a to tak že fronta přijde do Čech až odpoledne. Aladin nám zase dává zajímavé výstupy, v jižních Čechách předpovídá zřejmě derecho, má tam až 40 m/s, což se nestane, na to nejsou podmínky teda jestli se nezmění. Yurri, zajímavej nápad, ale chtělo by to nejdřív ozkoušet na nečisto, dát tomu ten měsíc praxe.
U nás s nějakou bouřkou počítám ale jaká bude to nevím. Škoda že ta fronta přechází moc brzo. Něco by se ale mohlo vyskytnout již v noci. Také zajímavě to model maluje na příští pondělí, střih až 40 m/s ale CAPE nic moc. Dříve se nám bouřky opravdu vyhýbaly ale poslední rok, dva jdou docela často přes nás. Něco se změnilo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.