Diskuse o počasí Bouřky 3.6. a 4.6.2017
tom.f
Nic, stejně tak jako Táborsko opět. Je to stále dokola stejná písnička. V Německu masakr, Čechy (krom krajního západu) to přeskočí v noci bez jediného hromu a další den si užije Morava. U mě na Táborsku už víc než 14 dní nespadla jediná kapka a sucho už začíná být skutečně tristní. O bouřkové sezóně ani nemluvím, to je tragédie už několik let po sobě.
Tady je vody až moc. Bouřky o víkendu budu pozorovat zde- Praha jih- Lipence. V úterý zde napršelo přes 40 mm a to je hodně. Zahrada plavala a i potok se opravdu hodně rozvodnil. I kroupy byly a ty největší až 2 cm. Podle radaru inzenzita 395 mm/h takže stačil by mi déšť na trávník a pěkná blýskavice. 30.5. zde 4 přímé bouřky a já moula jsem byl na Praze 6. Takže zde máme zatím 6 přímých bouřek což je průměr ale nevadilo by mi kdyby přibyly další.
Dneska se to moc nečeká,co se týče předpovědi bouřek.Takže dneska budou.
K vzhledem tomu že na západě na jz území je už oblačnost,neveští nic dobrého vzniku.
Fronta jde tentokrát přímo ne jako v úterý,kdy se přetáčela.(hlavně přes Německo a část Krušných hor,Polsko a zpět Krkonoše,Morava)
Řekl bych že se opakuje situace jako před tím . Dnes bouřky jen západ zítra Morava . Zbytek území nic u nás v Jižních Čechách nic nebude ani kapka modely s tím nepočítají . A v úterý opět to samí západ a Morava . Možná to tak letos bude když budou bouřky jen západ a východ .. střed republiky nic...
Ty bouřky co se teď dělají míří na sever. Možná když se to udrží tak bude něco i u nás.
Tak schválně to budu jednou denně aktualizovat přímo pro Vysoké Mýto 4.6.
Červeně budou hodnoty , které klesly a modře , které stoupli od včera.
14:00
Cape: 800
Srážky: 3
Helicita: 30
Střih větru: 10
17:00
Cape: 0
Srážky:10
Helicita: 30
Střih větru: 14
Tak asi déšť možná slabší bouřka
Stranik
Právě ze nic vše se vždy rozpadne těsně nás..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.