Na západě už to bouří jestli tam někdo bydlí tak pošlete fotku
Diskuse o počasí Bouřky 29.5. až 31.5.2017
Biochemik tak tady na chrudimsku se to pomalu rozjizdi
Biochemik
ted pobliz Luze to pekne prasklo mame tu i privalacek
Nějaké silnější bouřky se dneska s velkou pravděpodobností očekávat dají, nicméně budou záležitostí spíše lokální vzhledem k nepříliš vysokému a někde i takřka nulovému střihu větru. Zajímavá situace by ale mohla být ve středním Německu a Harzu, kde budou dle předpovědí hodnoty střihu větru atakovat hranici 20 m/s, což už nejsou špatné podmínky pro vznik silných a organizovaných bouřek. Chybí tam snad jen helicita, která by podpořila i vznik supercel. Takže dvojka mi od ESTOFEXu přijde oprávněná, jen bych ji hodil více na jihozápad.
lukashrn
no tak lokalni bourky muzou bejt ten strih vetru kolem 20 hod a cape je dost dobrej. ja to odhaduji ze v pod vecer se budou bourky a to silne presouvat smerem morava.
David Svoboda
Bohužel nás to obešlo .... ale sledoval jsem ten mrak. Bouřit z něj začalo až cca na Plzeňsku. (Tachovsku) Viděl jsem i kousek duhy. U nás bylo stále polojasno - sucho, vedro.
Myslím že bude velký ho.. i dnes.
Na ČT ukazovali že měli být v noci bouřky pro západ. Je max velký kulový. Vše se rychle rozpadává už v Německu.
Tady to dojde zase bohužel až v noci a obávám se,že z toho bude jako vždy na jihu Třebíčska jenom vítr,zatímco Pelhřimovsko i Havlíčkobrodsko dostanou dávku přívaláku,kdyby napršelo více jak 10mm,tak by to byl zázrak. Jinak ty teploty jsou parádní,konečně mám domě přes 22,jediná výhoda severního bytu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.