Aktuálně se bouřky nevyskytují pouze v ČR, ale i v okolních státech. V Německu např. silná bouřka v trojúhelníku Hamburg-Brémy-Hannover, v Rakousku nad Vídní (kousek od hranic s Českem) a na Slovensku poblíž Bratislavy.
Jakože krása, východ od Hodonína, parádní - a hodonín, nic. Jen závídím a vidím to černo, slyším hromy, ale když vidím radarové snímky, tak mi je smutno - takový kousek a přitom tak daleko Hodila by se inforamce z místa Vracov - Vacenovice, silně bílý odraz...
Ve Zlínském kraji máme silné bouřky, s krupobitím třeba v Kroměříži nebo v Uherském Hradišti, ale tady se na nás žene jen slabounký deštík z rozpadlých bouřek
Už nečekám že tu dnes něco bude a zítra už vůbec, modely měly tentokrát absolutní pravdu.
In-počasí Děkuju! Byl tam vynikající výhled - po okolí jich bylo pět současně. Různé fáze vývoje; jak z učebnice :-) Někdy mi tohle připadá zajímavější, než bouřka sama, ale jsem jen takový věčně užaslý laik...
Dnešní bouře na hodonínsku napáchali nejvíce škod ve Strážnici. Bylo vidět i del radarových odrazů - 2 vlny bouřek s bílými odrazy. Přikládám odkaz na fotky a článek z hodoninského deníku.
Jako první se dnes začínají celkem brzy tvořit bouřky v západních a JZ Čechách vůbec nejdříve z celé Evropy.
Dnešní bouřky mohou být opět silné a trošku před nimi varuje i ČHMÚ.
U nás dnes bouřky opět nečekám. Nějaké by se mohly objevit na západě Moravy, ale dál už asi nedojdou. Zítra by mohla být situace trošku jiná a mohli by jsme si užít i my tady na východě.