Mám názor takový, že jestli se bouřka(osamocená- jednobuněčná) vytvoří tak by mohla být supercelární tedy aspon od 15-16:00 v neděli.
Střih dole bude dostačující na to.
Diskuse o počasí Bouřky 4.9. a 5.9.2016
Tak to vypadá, že odpoledne budou bouřky spíše ve Východních Čechách a večer(18-22:00) půjde lajna a na čele bouřky od SZ, která by měla jít rychle a být velmi intenzivní.
tom.f
Klasické rozdělení srážek, přechod fronty večer od 19-22:00 Českem od ZSZ, v lajně. I podle Wetterzentrale. I když tomu moc nevěřím,ale všechny modely tomu nasvědčují, že to bude lajna, která půjde převážně od Z a bude se stáčet do Polska.
(viz. obrázek)
MLCAPE by mělo být PŘED frontou až 500j/kg a NA NÍ bude tak o 200-300 ML CAPE ještě více, takže jestli modely opět nelžou tak by to bylo opravdu Monstrum.
Střih(0-6km)= 12-20m/s
Střih(0-1km)= 8-14m/s
EHI= 0.1-0.2
Helicita= 150-250
Tohle je opravdu brutální naposledy tohle bylo 16.6.2016 což se vyskytlo 12. SC-potvrzených a 1. SC-málo dat
Jenže zítra bude jiná situace zítra jedině na Z/SZ/S Čech předfrontální bouřky by musely být supercelárí,ale ty by být neměly a na frontě jedině HP Supercely, LP a CS Supercely jsou vyloučeny.
No já bych počkal co na to řekne ESTOFEX pokud ovšem nezachrápe. že by i st2?
Každopádně to vypadá velmi zajímavě, ale aladin o žádných intenzivních srážkách nic neříká, ale GFS to maluje zajímavě. Zase to sem na moravu přijde v noci. Nesnáším noční bouřky a kor když mám jít v po. do práce
A to jsem tu četl něco o supercelach . Lepší je si počkat co bude.
A to tady na Praze východ sviti slunce a je 28 stupňů. Takze super pro bourky
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.