Na ty Morave zavist...my porad utirame..vsude srazek 3pr.a u nas porad ho...neni normalni uz Sice dle radaru neco preslo...ale bylo takovy teplo..ze pulka ani nedopadla na zem.
Tak v Ostravě už je nějakou dobu klid ale dle radaru nelze úplně vyloučit, že ještě něco bude. Jinač obecně jižní Čechy, Vysočina a východní Čechy jsou ty poslední lokality které by si mohli stěžovat na nedostatek bouřek. Na Šumavě se to vždy vytvoři a pak to jde k sv.
No paráda bezpodmínečně nejsilnější bouřka v tomto roku teď odešla a blíží se další a další. Úhrn srážek za 1,5 hod. asi 40 mm bomba. Jak nás to celý týden obcházelo, tak jsme si to teď pěkně vyžrali a asi i vyžerem ještě víc.
Na Vsetín jsem dorazil v tom nejlepším a opět přívalák jak prase cesta jak se sjíždí na Vsetín takový ten oblouk dolů na Ohradu, místní znají se stala obří laguna a z nadjezdu se stal obří vodopád no vypadalo to úchvatně.
Co jsem psal že spadlo asi 40 mm, tak jsem to tak hrubě odhadl, ale skutečnost je úplně jiná. Šel jsem se podívat na srážkoměr a teď se podržte asi za 1,5 hod. 76 mm srážek.
Fstorm Zrovna koukám, tam u vás je to fakt extrém, jedna bouře za druhou a nyní se na vás valí další od Hodonína, aby jste tam neměli hlavně záplavy, takhle by potřebovalo zapršet i u nás ve Hřebči na Kladensku těch pár mm z těch 2 slabých bouřek není nic, tohle co je ted u vás se u nás nikdy stát nemůže
dramyku Nestrašte, snad se to bude uklidňovat, pravda ale je, že to rozhodně není nemožné. Vzhledem k tomu co vám tam už napršelo a jaké srážky ještě stále hrozí by se něco stát mohlo, no snad ne. Bečva by měla zůstat v klidu otázka je co ty menší toky.
Tak výsledek tady na jihu Třebíčska směšných 5-6mm, lokálně v bouřkách kolem 20mm,intenzivnější byly všude kolem ve zbytku Vysočiny,Rakousko i Znojemsko,červenec srážkově půlka normálu,stromy musím ručně zalévat,jinak bude ovoce suchem padat,ale proti loňsku gut,dnes ale opět propadák.
Pozoruji blýskavici směrem na jih a JV. A to nejhorší se zdá že nás obejde. Bouřkové oblasti už začínají přecházet do vydatného trvalého deště. Tady už asi 1,5 hod. slabě prší a semtam se blýská a hřmí.