Zdravím tak podmínky na S Čech se výrazně zlepšily.Střih větru na zítra zůstal stejný tedy okolo 20m/s ale hodnota CAPE z 500 se vyšvihla až kolem 1200 což jsou dobré podmínky tady u nás na Děčínsku.Taky mě zarazilo že ta výstraha je vydána při ranních hodinách kolem 8 00hodin . Nevim proč nedali aspon žlutou výstrahu pro Ústecký kraj
Vypadá to konečně parádně, bouřky by měly zasáhnout celé okresy, snad to neschytá zase jen Znojemsko, ale i Třebíčsko,kde je stále lokálně velmi sucho a z bouřek minulých dní bylo jen pár mm.
Přesně tak, nyní jsou podmínky pro Kladensko velmi dobré cape dokonce až 1600j/kg akorát střih větru se slabě ponížil, záleží hlavně kdy a odkud ta fronta půjde
logitech Pro Pardubicko to vypadá určitě lépe než pro centrální Čechy. Na Z/SZ přijde fronta moc brzo, do centrálních, severních a jižních Čech brzo, na východ Čech a na Vysočinu tak nějak docela dobře a na Moravu a do Slezska akorát pro vývoj nejsilnější konvekce.
Trochu mi zítřejší bouřková situace připomíná loňský červen, kdy se výstraha na bouřky prakticky shodovala s tou zítřejší, paradoxně se nejsilnější bouřky vyskytly na jihu a severozápadě Čech, kde také nebyla vydána žádná výstraha. Každopádně uvidíme zítra, ale také si myslím, že východní polovina území bude mít bouřky nejsilnější, uvidíme.
Právě nás na Táborsku přešla velmi silná bouřka s extrémní elektrickou aktivitou. Nejbližší úder kolem 200 m. Na čele silné nárazy větru a přívalový déšť. Kroupy jsem u nás nezaznamenal. Blesků bylo tolik, že mám nejspíš vybráno na 2 roky dopředu. Za mě tento týden velká spokojenost.
tak koukám že bouřky se tvoří už od půlnoci.Přitom teploty kolem 15 stupnů,CAPE 300 pouze střih větru byl zvýšenej holem 15m/s.A ted míří další bouřky na Z Čech