Ty kráso , tak už mi věříte, těm 421 mm..
A u nás bylo před tou frontou tohle, já přesně nevím co to je, ale bylo to dost děsivé.
http://www.yo...v=0ZL3MFffHZk
A mimochodem cípek Domažlicka nezasáhla ani jedna bouřka, vše se vytvořilo až za ním. Teď přechází jen trvalý déšť, liják ještě nebyl žádný. Krom těch krup letos fakt ještě nelilo..
Diskuse o počasí Bouřky 25.6. a 26.6.2016
Presne kdyby tam naprselo 421mm za hodinu taak by to tam vypadalo uplne jinak.Podobne bleskove povodne jsem tu meli 2009/10 a to stacilo naprset za 6 hodin cca 200mm. Mozna si to jen spatne vykladas a ten uhrn 421mm/h byl jen v tu chvili v te bource ale ta intenzita se samosrejme kazdych par minut meni takze toto mnozstvi ta urcite nespadlo. Kdyz jsem se koukal na srazkomery a srazkove mapy tam tam u vas mohlo za hodinu spadnout 60-80mm coz je dost na to aby to vyvolalo bleskove povodne.
Však já vim, že tam tolik nenapršelo, ale myslim si, že tam někde mohl padnout letošní rekord. Bohužel to asi nezaznamenala žádná profi stanice .
Nicméně kvalitnější Německý radar to spočítal na 130 mm.
http://kachel...me-24std.html
Tak stanica Týnec má už 106 mm za dnešný deň http://www.meteotynec.cz/
OSTRAVA
Aktuálně nám svítí hvězdičky, není žádný vítr, teplota okolo 27 st.Celsia
Když si tak přečítám příspěvky ohledně bouřek, jdou vlastně podobnou cestou jako minule --a vlastně
jako vždy. Část Z Čech, jižní Čechy, část středoč.kraje a severní Čechy, směr S na Polsko....
Tak se dnes na Ostravsku vyspíme u otevřeného okna a zítra +28 st opět a slunííííííčko.
BEZ DEŠTĚ opět. Ani to zde pro nás vlastně není překvapení......
Oficial předpověď krajské pobočky ČHMÚ Ostrava je k smíchu.....--přikládám níže.......a ptám se, jak je toto možné v roce 2016 takto psát v ten den v 18:30 oficiální krajskou předpověď na večer, realita je a bude jiná!!!!!!!
25.06.2016 Čas vydání: 18.30
Předpověď počasí pro Moravskoslezský kraj na noc a neděli 26.6.2016
Situace:
Přes naše území bude k východu postupovat zvlněná studená fronta.
Počasí dnes večer a v noci (18-07):
Polojasno až oblačno, zpočátku ojediněle, postupně místy přeháňky nebo bouřky,
ojediněle i silné. K ránu srážky jen ojediněle. Nejnižší teploty 21 až 18 °C.
Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách může přechodně
zesilovat.
Počasí přes den (07-24):
Zpočátku oblačno, během dne přechodně až zataženo, zpočátku ojediněle, postupně
místy přeháňky nebo bouřky. K večeru budou srážky slábnout a ustávat. Nejvyšší
teploty 25 až 28 °C, na Bruntálsku kolem 22 °C, na horách 19 až 23 °C. Mírný
jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní
až severní, v bouřkách může přechodně zesilovat.
vithostis
Klasika tady u nás . Nicméně dneska od východu, jihovýchodu kolem 19 hod. to vypadalo, že by mohlo aspoň sprchnout z toho, co se sem blížilo, bylo i krásně černo, jedno hřmění bylo slyšet, asi 5 min. zafoukal párkrát velmi silný nárazový vítr a jak už jsem věděl předem, tím to skončilo a bylo zase modro. No a k té jejich předpovědi. Ještě jim to v klidu může vyjít, do 7i hodin je dost času a klidně to, co je na střední Moravě nebo na jihu v Rakousku nebo i klidně něco ze Slovenska k nám může přijít třeba i ve 4 ráno. Třeba v sobotu ráno kolem 5 hod. koukni, co prošlo kolem Ovy, samozřejmě ne přes, ale kolem Ačkoliv tomu samozřejmě nevěřím, tak stejně vnitřně někde v mém hlubokém podvědomí si myslím, že do té 7mé něco přijde. I když stačí jen deštík, za prvé chce to vyhnat ten hic, dneska bylo už v 11 hod. dopo jasné, že Ostrava bude mít největší vedro z celý ČR, když už tu bylo 34 a za druhé, i když strašně rád miluju bouřky, tak zrovna dneska se mi to nehodí, když jsou tak zajímavé fotbaly v TV a tady, když je bouřka, se docela často stává, že vypadne elektřina.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.