Diskuse o počasí Bouřky 8.6. až 10.6.2016
Predators
Dnes můžeme očekávat přechod fronty od SZ teď se tvoří předfrontální bouřky,ale později večer(18/00:00) od SZ přes Sasko(kde znovu to bude extrém a k nám slábnout)
Stranik
No vidíš, dočkal jsi se a jak jsem četl tak i minule, takže jste na tom dobře, ale nevím kde přesně jste jestli v nějakým dolíku, či na výšině,ale kdyby jste byl na výšině tak si tady tolik nestěžujete, že?
LukasStormchaser
Ano, jme v takovým dolíku .... jinak to současné chodí zatím kolem, takže je možné že to tak i zůstane. Máme tu nedaleko pohraniční hory, Český Les, Smrčiny, horu téměř 1000 ku Dyleň, na druhý straně máme zase vyvýšeninu Český les, nedaleký nejvyšší Lesný - taky téměř tisícovka. Tady se mrkni na náš členitý terén.
http://mapy.c...se&id=2026215
Pěkně lítaj .... Zasáhl nás okraj bouřkového mraku a pěkně zčervenal, takže super zálivka. Hlavní mrak šel samozřejmě nahoře přes Les. Konenčně další přísun vody.
Jsem zvědav co nám natočej (nafotěj) Plzeňáci.
Jinak jsou bouřky celej Západ-Jihozápad až po Jižní Čechy (hlavně pohraničí). Od zhora dolů.
Severní Čechy, hradky kupovité oblačnosti přes 10km! Ale bouřka ne a ne se vytvořit na Západ do Saska má snad i 12km (bohužel nevím, ale vypadá to, že má více než 10/11km, ale žádná buňka, teď už jen čekám a nestíhám dělat timelapse ze západu, prostě jedno zařízení nestačí! Beru to tak, že jaká buňka se vytvoří první tu natáčím!!!
Predators
Už se to chce tvořit do "linie" jde to krásně vidět na družicovým snímku ten pás oblačnosti je utvořen do linie a vede od Saska až k severu Polska jakoby do "čela" a je v tom i dynamika takže z toho čekám bouřky(silný) i tu jen čekám až to bude někde u Dresden a pak vyrážím na kopec!
Petr12
ANo já vím, že z toho Squall line nebude, nejsou pro to podmínky,ale zde na SZ/S se k večeru očekává přechod studené fronty na čele s bouřkami(místy silnými) očekávají a zřejmě již se tvoří podle radarových a družicových snímků.
Ohledně bouřek v Sasku.
Bouřky v Sasku dorazí na SZ/S Čech, kdy v pohraničí Čech(Děčínko) bude CAPE okolo 1500J/kg a dynamika! Zde s eaké v nejbližších hodinách očekávají silné bouřky. Děčínsko,Ústecko,ČeskoLipsko.
Stranik
Taky se mi zdá, že sem na Děčínsko nic nepříjde,ale vše má být od 20-23:00hod. tak uvidím no.. :/ Tak mně by stačila bouřka s aktivitou v Drážďanech pro natočení no...
LukasStormchaser
Dokážu si představit, kde asi berete tyto informace. Tyto bouřky budou zajisté slábnout a před hranicemi se většinou i rozpadnou. Rozhodně nedorazí do ČR v kde jak "dobré formě" řeknu-li to zjednodušeně. CAPE nyní klesá a navíc se objevují hodnoty CIN - zádržné vrstvy pro konvekci.
tom-791
No CAPE má být nejvyšší v těchto hodinách 19-22hod. S hodnoty kolem 1100-1600J/Kg i srážky tu mají být v našem okrese já stáe to tu nechávám otevřené třeba teď na východ od nás (15km vzdušnou čarou) je buňka,kterou nádherně vidím a vidím z ní blesky(CG)
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.