Diskuse o počasí Bouřky 16.4. a 17.4.2016
Před nějakou chvilkou to přešlo přes Nové Město na Moravě. Kroupy jsem nezaregistroval, byť na radaru se bílé odrazy objevily, o kilometr dál zřejmě nějaké spadly. Nástup docela nenápadný, pokud nepočítám bleskovou aktivitu, ta byla více než slušná, z počátku obyčejný déšť, postupně až silný slejvák s docela slušnými nárazy větru.
Další foto bouře z vysočiny na Pacovsku se objevilo silné krupobití které dokázaly rozbít nebo poničit sklo auta a udělat důlky. více zde:http://www.fa...tream&fref=nf
Taky tam řeší jestli jde nebo šlo o SC
ÁÁÁ už ode mne vidím blýskavici na západ.
Dnes je u nás zase hodně větrno ještě víc než včera a v Evropě zase ani jeden blesk. Předpověď ČHMÚ říká, že by se bouřky měly ojediněle objevit.
ESTOFEX na dnešek vypadá skoro stejně jako včera.
Zatím co na západě republiky je jen 7 °C, tak východ se hřeje až na 17 °C v 9:30 hod. To je hodně velký teplotní rozdíl, uvidíme co to udělá.
Tu včerejší bouřku jsem na radaru s údivem pozoroval takřka celou dobu jejího života, večer po setmění pak i osobně z Brna. Kolem 20:30 se začalo blýskat na severozápadě, bouřka pak postupovala nad severním obzorem a její elektrická aktivita utichla kolem 22. hodiny nad severovýchodem. Byla to opravdu krásná podívaná, na obloze bylo polojasno, svítil Měsíc a hvězdy a v dáli byl mrak, který osvětlovaly záblesky při nejvyšší intenzitě zhruba jednou za 3 sekundy. Viděl jsem i 1 kanál CC blesku. Takže parádní podívaná, ovšem na začátek bouřkové sezóny u nás v Brně zatím stále čekáme.
Tak tohle prý byla ta Supercela včera viditelná z Brna !!! AMAZING !!!
Bouře při pohledu z Brna, 16.4.2016 Zdroj: Facebook.com/neuveritelnebrno
Článek o včerejší Supercele jsem našel na TN.cz. Nikde jinde jsem nic nenašel než tady, sice je to bulvár, ale fotky a videa tam jsou a to je hlavní: Českem se prohnala Supercela! Unikátní bouře se je... Zdroj: © tn.nova.cz
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.