Oblačno až zataženo, přechodně i polojasno, na východě místy slabý déšť nebo mrholení. K večeru od západu déšť nebo přeháňky na celém území. Ojediněle bouřky. stačí?
adamemcz Zajímal by mě spíše nějaký oficiální zdroj, v aktuální předpovědi tuto dikci předpovědi nevidím. Vyloučit je nelze, ale má reakce byla mířena zejména na to "silnější".
A máte to tam. Uživatel s počasí u vás uvádí že v Černošicích u Prahy už bouří s viditelnými blesky a další že v Blatné je silný vítr a silné krupobití.
Před půl hod. se bouřka vytvořila před Prahou ale následně se rozpadla. teď se vytváří další buňky. Podle radaru tam máte pěkné lijáky.
Fstorm No na tuto situace se opravdu už dlouho velmi těším, jen se obávám aby mě to nezklamalo jako jindy, co ale ještě bude zajímavé, je zítřejší vítr v noci, kde se u nás očekávají naárazy až 100km/h. No já právě pobývám v Rožnově prakticky celý týden, ale i z tudma to bude zajímavé sledovat, jak srážky tak i vítr, který by zde mohl být ještě i silnější
Z Německa se do Čech opět valí nějaké bouřky, ale v Německu byly dosti četné. Teď na poslením záběru v Německu u hranic s Čechami se z ničeho nic objevila bouřka asi za 10 minut.