Diskuse o počasí Bouřky 3.8. až 5.8.2015
no tak by se od zapadu mohlo neco prihnat
ano, ano
u nás v Ostravě dnes v podvečer zaznamenávám bouřku a také přeháňku - u mne na jihu Ostravy ty srážky byly slabší než v jiných částech města, hromy docela pěkné, hlasité ---takže nám trochu zalilo, u nás spíš pokropilo...
a s tím jsem moc nepočítal, co o to víc potěší
pěkný večer všem
Tady v Brně se z těchto tří dnů, kterých se téma týká, vyskytla bouřka nakonec pouze dnes. Stalo se tak v ranních hodinách a já jsem ji naneštěstí prospal. Ale údajně nás zasáhla pouze okrajem, spadlo tu jen několik málo kapek a bylo slyšet dle příbuzných odhadem asi 5 hromů. Srážkoměr je prázdný, takže měřitelný úhrn srážek nenapršel. Sucho tedy i nadále trvá. Ale tak na druhou stranu jsem rád za další bouřku a tím i bouřkový den, dnes jsem to moc nečekal. Co je taky zajímavé, že se vše podstatné odehrálo ráno, zbytek dne už je převážně slunečný a tvoří se pouze drobná kupovitá oblačnost. Dnes už evidentně nic nepřijde.
No tak Slováci si dnes opět užívali stejně jako včera tak dnes a asi i zítra. K nám se těm bouřkám nějak nechtělo, ale lokální a silná bouřka byla zaznamenána včera v Ostravě a dnes odpoledne na i Kroměřížsku.
Video ze včerejší silné bouřky v Ostravě při které se vyskytl i downburst.https://www.f...986975213873/
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.