Diskuse o počasí Bouřky 12.6. až 15.6.2015
No myslim ze mimo tehlech 3kraju se uz nikde nic "nevyklube"
Ty Orlicky hory jsou vostry no...ale to je bohuzel tak vsechno..tak oni rikali na horach hlavne...takze nejaky Cape 2500 nas nezachrani..ikdyz uz u nas par kapek spadlo..ale s teplomerem to ani nehlo...akorad stoupla tak mozna vlhkost.
Mno dobre z 31,6 to kleslo na 30,5
Tak uz hřmívá...
logitech
Bouřka se vytvořila těsně před náma, pršet začalo asi v 18:05 a postupně to zesílelo až v přívalovej déšť, okolo 18:20 se přidalo i krupobití, padaly většinou menší kroupy do 1 cm, ale pár větších tam bylo taky, po celou dobu přívalový déšť, přestalo až 18:55, srážky nevím, ale minimálně 25 mm spadnout muselo, docela masakr, to jsem dneska nečekal, jsem zvědavej na zítra, tam to Aladin taky píše hlavně u nás.
Tomamir
V o něco větším měřítku ano, ale žádné bouřkové pásy bych nečekal. Spíše možná o něco větší intenzita, Aladin a GFS se docela rozcházejí a hlavně mění. Aladin to teď "barví" více na zítřek. Při těchto situacích je lepší počkat alespoň do doby kde a jak se to začne tvořit.
Já si myslím, že se bouřlivé pásy vytvoří, neboť vlhkost vzduchu je velice vysoká. Myslím, že se bouřky začnou vytvářet na Šumavě kolem poledne. Šance na kroupy dnes určitě panuje. Ale pouze lokálně. Nejvíc bych to viděl pro JZ Čechy.
Johnny
No ja sledoval z domu tu první bouřku co u vás byla kolem desáté. A jak přešla k Albrechticím tak jsem jel na kopec udělat pár fotek. Prakticky všechny blesky byly schované v mracích, Jen vzácně se objevily nádherné větvené blesky táhnoucí se po obloze . Do země nešel ani jeden. Přikládám par fotek. Chtěl jsem i počkat na tu pozdější bouřku ale odpadl jsem. Jsem zvědaví jaké to bude dneska.
Postupuje na SV a zesiluje. Nejspíš zasáhne Prahu.
Co kreslí ALADIN?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.