Diskuse o počasí Bouřky 5.5. a 6.5.2015
ve Varnsdorfu právě začíná bouřit, už jsem nevěřil, že něco přijde
Pavell
Musím potvrdit, tady na střední Moravě je po ránu bouřka, jakou jsme zde již dlouho neměli. Z prudkého lijáku napršelo za čtvrdhodinku 18 mm a dešť chvílemi dosahoval intenzity k 90 mm/h. Je krásně zalito. Tomu, že se tady dnes něčeho takového dočkáme bych vážně nevěřil. Bouřka byla navíc i bleskově poměrně aktivní, což je po ránu také vzácné. Zajímavé taky je, že tato raní bouřka u nás přinesla nejvyšší hodinový úhrn srážek za poslední 3 roky. Takže já jsem nakonec nečekaně s touto frontou více než spokojen.
Tak přátelé...za mě trapný...tak jako minulý týden...hlavně že na seznam.cz "zasáhnou nás mohutné bouře", na CHMI varování na silné bouře a jak to dopadlo? Trapárna na Ntou, přesně jako minulý týden...já jako milovník bouřek, za mě teda zatím bouřková sezóna 2015 naprosto ubohá záležitost...snad se to zlepší, protože jinak nevim....
Stranik
Kdyby jsi alespoň trochu juknul na předpovědní modely , věděl by jsi ,že pro krajní západ nebyly podmínky na vznik bouřek ideální ! Výborně vyšla předpověď pro střední část Čech od jihu až k severu kde se dle předpovědi vytvořila přízemní vrstva konvergence. Nechce to jen číst text a spoléhat na média
Tohleto souhlasí.
http://www.es...mforecast.xml
Ovšem pozdě bycha honiti.
U nás taky bída, až v noci bylo slyšet pár hromů v dálce, déšt v noci přešel na trvalý stav, střední intenzity napršelo něco kolem 17 mm. Takže zalito parádně, ale tak bouřka nebyla no ..
A zaregistrovali jste tu bouřku ve 2 ráno v Rakousku? V této oblasti už jsem pár takto neuvěřitelných bouřek viděl, se to vždy sveze po stejný trase...
V Brně jsme včera dopadli naprosto beze srážek, v noci podle detekce blesků nechybělo mnoho k bouřce, ale ta se nakonec nevyskytla. Nad ránem občasně pršelo a před třetí hodinou odpolední nás ještě přešla středně silná až silná přeháňka. Dohromady nám to dalo srážkový úhrn 4,2 mm a vzhledem k tomu, že se drtivá většina srážek dle radaru už rozpadá, tak to bude nejspíše i úhrn finální.
Ani se mi nechce psát jak jsme tady na východě dopadli, opět velké sklamání což se ale podle modelů dalo čekat. Tak jak to předpovídaly tak to i vyšlo jen aladin se dneska trošku utl.
Výrazná studená fronta se podepsala na skoro celé evropě no asi nejhůře dopadlo německo kde se včera přehnaly prudké bouřky a 4 tornáda jedno o síle F3 které taky zdevastovalo Německé město Bützow více zde:http://www.im...ecku-zabijalo Dále se tvořily silné bouře v Rakousku, Maďarsku a u našich východních sousedů na Slovensku kde v těchto chvílích doznívají.
Jak včera odpoledne a v noci se v čechách vyskytovaly bouřky a deště tak ještě i dnes. Zato Morava byla opět na suchu až na pár vyjímek. Přes naši obec se dnes ráno až už jsem nebyl doma přehnala 10 min. průtrž mračen a spadlo s ní asi 12mm prý bez bouřky a to bylo taky dnes všecko. Skoro úplně stejná situace jako minulý týden, doufám že už se to nebude opakovat. Další šance na bouřky bude teď v sobotu mohlo by taky pořádně už zalít i tu moravu.
Ještě jedna zajímavost, v noci se Rakouskem přehnala silná bouřka provázená silným krupobitím krásně vidět na radaru níže tak silný bílý flek jsem tedy asi ještě neviděl. Žádnou zprávu jsem od tud nenašel nevíte co se tam dělo?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.