Všechny zdravím. Z Německa se pomalu do České republiky blíží výrazná studená fronta. Měla by přinést velmi silný vítr, který může dosahovat síly vichřice. Objevit se mohou také bouřky. Každopádně dnešní večer i noc budou zajímavý.
Zítra by se podle předpovědi mohly také vyskytnout ojedinělé bouřky. Stále by mělo foukat, ale už ne tak, jako to bude dnes v noci.
Podle ESTOFEXu platí 2 stupeň se šancí 50 % na jihu Čech, jinak 1 stupeň pro celou Českou republiku s pravděpodobností bouřek 15 % pro celou Českou republiku.
Diskuse o počasí Bouřky 21.10. a 22.10.2014
Byl jsem ted delší dobu v Praze a na Slovensku tak nebyl čas přispívat do diskuzí, ale ted už jsem zase doma tak tu můžu něco napsat. V německu, rakousku a švýcarsku ted výrazně zesílila bouřková aktivita. Tvoří se výrazná sqalline. Něco se udržuje i na jihu čech, ale moc se tomu dál nechce. Uvidíme jak daleko ty bouřky dojdou, pravděpodobně to vyjde podle estofexu v čechách místy a na moravě ojediněle pokud vůbec.
Bouřkové jadérko se vytvořilo už i na jihu Vysočiny, ale v tom Bavorsku to nemá chybu. Možná blýskavice i z pohledu webkamery na Milešovce jižním směrem nebo svit měsíce.
Stormseeker
Řekl bych, že to bude veřejným osvětlením.
Blýskavice na Šumavě by to klidně mohla být, ale samozřejmě ne až z Bavorska a veřejné osvětlení to být nemůže protože by to bylo po celém horizontu a ne na jednom místě, ale to je jedno.
Jo ale jen jedna bouřka ale možná začnou i další. Ted to vypadá že se bouřky v evropě začínají rozpadat a tvoří se spíš zhluky než SQL.
Jo ale jen jedna bouřka ale možná začnou i další. Ted to vypadá že se bouřky v Evropě začínají rozpadat a tvoří se spíš shluky než SQL.
Jak to může být nevídané to je úplně normální. Plzeň je magnet na bouřky.
Nevídané? Vzhledem k mimořádně silné bouřkové aktivitě tento rok, mě bouřky v říjnu nepřekvapují.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.