Diskuse o počasí Silné bouřky a déšť 29.6.2014
Pardubice ani kapka a u nas jen par a dlouho nebude :-D
No já jsem celkem zklamaný, jednak déšť v Čechách stojí za starou belu a druhak jdou srážky opět a ne jinak (letos) nešťastně, že vše "vyžírá" šumava. Tady na Domažlicku celý den občas prší, ale takovým způsobem, že je stále sucho. Od včerejška napršely 4 mm (dneska 1 mm!).
Jeden by řekl, že "si" to mohli nechat, tuto flusnutí na vyprahlou zem, akorát byl zamračený den .
A koukám že na Moravě sice zapršelo, ale byl to takový fofr, že já to ani nestíhal sledovat. Vždyť jak dlouho trvalo, než to přešlo z Brněnska za Ostravu, něco přes 2 hodiny? Tož to asi taky moc nenapršelo..
Příští týden ve výhledu zase tropy a zatím, opět bez vody v zásobách .
Tak jako vždy bylo vydáno varováni a nic z toho nebylo. A to nemyslím jen u nás ale všude. Blesková aktivita byla slabá srážky sice intenzivní byly ale postup byl tak rychlý že moc toho nezapršelo. Přes poledne to vypadalo zajímavě bylo velmi dusno a horko ale kolem jedné hodiny se najednou ochladilo a dusno zmizelo. Asi proto se bouřky netvořili. U nás za včerejší bouřky spadlo 8,5mm a dneska taky 8,5mm.
Varování bylo vydáno jen s nízkým stupněm nebezpečí a zmiňovalo ojediněle silné bouřky. Ty se opravdu vyskytly, nedaleko Ostravy spadlo i přes 30 mm srážek za krátkou dobu (na jedné stanici to bylo až 40 mm). Takový déšť už může zaplavit sklepy. Upozornění bylo vydáno správně.
Petr12
Ano to samozdřejmně svým příspěvkem jsem nechtěl říct že bylo vydáno špatně to se omlouvám. Raději varovat ikdyž nic nepřijde než nevarovat a bylo by peklo na zemi. Jen mi přijde zajímavé že když není varování tak se v širokém okolí mého bydliště vyskytují velmi silné bouřky. a když je vydáno varování tak můžeme být vpoho protože víme že jen trošku sprchne.
Srazek potupuje z Rakouska vice nez mnoho a odskace to hlavne Morava a Slezsko. To jeste dalsich min. 30mm spadne,,,,,
" No dle mého názoru jsme dnes v Ostravě měly nejlepší bouřku v této sezoně. "
Nevěděl jsem, že v Ostravě žijí pouze ženy.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.