Tak přes Císařov (střední Morava) se před chvilkou také prohnala bouřka. Přinesla silný pokles teploty (ze 12 na 5°C)vítr, ale zejména silné krupobití. U nás nejsilnější za několik let, některé kroupy byly velké jako větší třešně. Na určitou dobu byla krajina doslova bílá...
Kuba.T Děkuju, a stačilo to spadnout ani ne za 5 minut, opravdu divočina. Pavell Tak snad to u vás na Vsetínsku nebude tak silné, i když jak se tak dívám na radar, vypadá to stále dost výrazně.
Jak to vše poslouchám tak letošní rok je celkem hodně bohatý na kroupy. U nás už po 3 padaly kroupy ale jen takové ty menší. Jak se ted dívám na radar tak nad Přerovem je celkem silná bouřka.
U nás byly kroupy v 15:30. Bohužel jsem neměl nic kvalitního, čím bych to zdokumentoval, je foťák ve starém mobilu. Takže omluvte kvalitu. Ale překvapilo mě to, že při tak nízkých teplotách jsou takovéhle bouřky a je tolik energie. Pamatuji si ale, že zhruba po dvou letech se to opakuje alespoň u nás. Spíše ale je to u nás typické v březnu, to už pamatuji několikrát.
Yryny Co se týká škod, tak to nevypadá zas tak hrozně. Otázka je, jak dopadnou stromy, co právě odkvétají, ostatní rostliny jsou sice pomlácené, ale ty by to měly zvládnout. In-počasí Moc pěkné fotky. Pondělí přineslo opravdu zajímavé počasí.
No, my bydlíme 11km od Ostravy "v Hlučíně" a u nás byla kolem večerních hodin slabá bouřka ... Ale zablýsklo se asi jen 1x. Nás to obešlo, poprvé padali kroupy o velikosti kolem 0,7 cm a potom začalo prudce pršet, čekal jsem víc ..