Diskuse o počasí Bouřky 20.10.2013
No uvídíme jestli se v Česku objeví nějaká bouřka.Ale byl bych rád kdyby se nějaká objevila třeba tady v Praze.Ale asi se to nestane.
Na Plzeň se žene bouřka.
http://mapy.in-pocasi.cz/
Jo jo,jsem si říkal,co se děje od západu do strak.
Asi to nás škrtne,blesků docela dost,déšt silný či přívalový.
Já jsem se šel podívat na kopec. Viděl jsem krásně celej squal line nad jihozápadními čechy. Domů jsem nestihnul dorazit, začalo silně foukat, strhla se dešťová smršť a blesky a hromy lítaly všude. Opravdu hodně silná bouřka. Musel jsem se schovat pod jedním balkónem, no a co se nestalo.. najednou se mi pod nohy připlazilo cosi a zjistil jsem, že to byl netopýr Tak jsme se tam spolu schovávali před deštěm, krásnej zážitek
Príjemný večer. Tak my vám tie búrky docela závidíme a to nielen dnes. Tie dnešné bolo možné pozorovať aj z Bratislavy, pripájam fotku.
Podľa výpočtu boli tie oblaky vzdialené cca 340 km, čo vychádza práve na čas, keď línia búrok prechádzala oblasť Plzne.
Je to docela překvapení, nikdo to nečekal. Zdálo se, že je konec bouřkové sezóny 12.10.2013 a ejhle. Změna. Letošní říjen je celkem zvláštní-výskyt bouřek o dost větší ve srovnání s minulými roky.
PS:
No k nám to dnes určitě nedojde, tak jsem v klidu-jakožto skoro celé letošní léto.
Bouřky už mají i první škody
Během bouřky zasáhl v Modřovicích na Příbramsku blesk ženu, musela být převezena do nemocnice. Ve Vysoké u Příbrami blesk uhodil do rodinného domu v rekonstrukci. Ten začal hořet, protože pod střechou byl schovaný polystyren.
Zdroj: Novinky.cz - Přes Čechy se žene bouřka, podle mete...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.