Jak tak to vypadá, že nás opět zasáhnou další bouřky, tentokrát hlavně západní polovinu čech. Bouřky nás hlavně čekají v sobotu večer, potom hlavně neděle, středa a čtvrtek, předpověd se bude ale nadále upřesnovat. // Zatím má smysl řešit jen bouřky na studené frontě, která zasáhne v neděli především západní polovinu Čech. Další bouřky už budou patřit jiné situace a zaslouží si jiné téma. (Moderátor)
Ted se to zase změnilo podle dalšího výstupu to vypadá na neděli ještě lépe lift index -7 pro naší oblast cape 1500-2000j/kg k tomu fronta a i střih větru nebude špatný, pokud to takhle zůstane tak bůh ví, možná bude další 3 stupen vydá estofex, uvidíme, ještě se minimálně několikrát bude gfs aktualizovat
Matous160 je to tak bohužel pro vaší oblast to nevypadá, dobře podle gfs, srážky skoro žádné a podmínky pro rozvoj bouřek taky velmi bídné, třeba se ale dočkáte až na podzim, jako loni v řijnu uvidíte
matous160 Nepřinesla a ani nepřinese. S každým výstupem na další dny v neprospěch SV ČR, na to vem jed.Teploty 37°C po několik dní po sobě a srážky žádné. ČHMÚ by pro nás měl zavést 6 stupeň ohrožení suchem.
Lidi už mě to fakt nebaví . Já se těšil celou zimu a jaro na bouřkovou sezonu a 4 bouřky za celé léto to jsem fakt nečekal . Snad ještě něco přijde ale i tak to bude hodně pod průměrem.
Bouřky zas nebudou,jelikož zas přeskočí oblast Šumava-Strakonice až po nich budou silné na sever.Jelikož to bohužel opět půjde směrem od jz!Škoda,že fronty nějakou dobu nechodí čistě od západu,to by bylo jiné kafe. :-)
Space Máš plnou pravdu i pro nás jsou lepší fronty od západu, proto dřívější léta se mi zdá, že chodily spíš od západu, to tady taky bylo silnější, když jdou od jz je to jen málo kdy silné, uvidíme radši se už netěšim,
ale to je už opravdu hrozne ve Zlínskem,Moravskoslezkem a Jihomoravskem kraji vždyť tu už skoro 1 měsíc nebyly vydatnější srážky opravdu na východě uzémí je to se srážkami opravdu bídně a když se podívám na výhled počasí pro východ uzemí tak ani přeháňka já nevím jak to dopadně jen ohlazení že bude ale vím jak to bylo v minule předpovědí před 2 týdny mělo tu být dnes 24 a je tu 34 tak nevim http://www.in-pocasi.cz/mesta/cz/zlinsky/vsetin-48...
Ted jsem se byl podívat po vesnici a katastrofa Náš potok který má vždy kolem 50 cm má kolem 10 cm ještě pár dní takového sucha a bude to kritické. Fakt by to chtělo pořádnou bouřko která by skropila Východ území ( Moravskoslezský, Zlínský ) kraj.
Zítra by se měly bouřky vyskytovat i v Jeseníkách tak jen doufám že nám sem pošlou Jeseníky nějakou tu bouřku Tipuju od ESTOFEXU 2 možná i 3.stupěn....
kluci k mapám a radarům!Já se v tom moc nevyznám co kam jde a kde zabouří nejvíc.Dnes jsme zatravnili fotbalové hřiště - 300 tisíc pro vesnickej klub (3km od Jablonce) je strašnej ranec a tak nechcem kroupy a moc vody taky ne.
alka Bouřit by mělo v celé České republice kromě Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Zde by měly být projevy bouřek o něco menší. Jinak v bouřkách hrozí přívalové srážky ( 50 mm ) krupobití a silné nárazy větru možná až přes 90 km/h....