Diskuse o počasí
Bouřky 29.7.2013
Straky Nad severní Itálií se podle synoptických map vytvoří tlaková níže na této zvlněné studené frontě - je to ale celkem normální.
Myslíte, že nějaká silná bouřka přijde i do Plzně ?
kuba Zatím to tam vypadá celkem nadějně, ale silnější bych čekal o něco východněji, například v Praze.
A co Pardubickej kraj ? :-) Bude 34 to by neco mohlo dorazit :-)
Petr12 Mám se těšit, že večerní koncert v Praze pod širým nebem bude pěkně s bouřkou?
kuba Tam bude možná nejvíce pršet, ale podmínky pro rozvoj silných bouřek by měly být nejlepší v páse od Šumavy po Orlické hory...
Modely daly nejlepší podmínky na jih Čech, Praha a Liberec Aladin dává za 6 h 120 mm. To by znamenalo bleskové povodně že?
aladin posunul srážky víc k východu a dává až 120mm. Nevím proč v Plzenském kraji platí jenom výstraha na silné bouřky.http://pr-asv...latest&all=on
Petr12 Vytváří se tam víceméně samostatná tlaková níže(v jižní části studené fronty,Itálie),která by měla postupovat na SV,to by se ale mohl přechod bouřek jak zkomplikovat,tak i protáhnout,pokud by se to několikrát přetáčelo..
Aby vůbec něco přišlo. Ty bouřky postupují na S místo na SV no ještě se uvidí
Už z posledních odrazů se zdá, že to začíná mít dobrý směr.
Asi bude dost záležet,jak dnes zafungují Alpy,odtud by pozdě odpoledne nebo k večeru, na vlně,kterou nám pošle tlaková níže,mohly přijít bouřky v plný síle..
koucour Ano v podlední hodině to opět dostalo směr SV a začíná se to i rozrůstat tak to bude asi opravdu zajímavé.
Podle aladina to vypadá nyní i o trochu nadějněji pro SV ČR. Tak snad se něčeho konečně dočkáme.
co je u Mnichova tak to už je fronta? U Mnichova už to bublá ty ořechu
Všude strašej a pořád se nic neděje, ani v cizině to není slavný, jestli vůbec něco bude :-D 15hod a nikde ani kapka
logitech2300 Mám pocit že se fronta navzdory modelům trochu opozdila ale i to se občas stává.
To, že nevznikají žádné před frontální bouřky je jedině dobře - o to více energie zbude na samotnou frontu. Zatím to vypadá na velmi silné bouřky. Výstup Aladina je extrém, který dlouho nepamatuji.
Petr12 Já to pamatují v červenci 2011 ale tam to byla trochu jiná situace trvale srážky na severu Čech. Ale též tam ukazoval takové úhrny.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste .