Tak na radaru rozhodně chyba je. Dle foto z 18:15 nás měla přejít vcelku slušná přeháňka, ale tady je absolutně jasno a bez jediného mraku, natož deště.
Straky Ta je původní co jsem myslel nad Stuttgartem,nyní Norimberg.Pak jsem psal o další co míří na Krušné hory. Koukám na německý radar a MCS z Norimberha slábne cestou k nám(intenzitou)a ze Saska moc zatím do Krušný hor nechce. Uvidíme
Ladaže by se to od Norimberka ještě nakoplo..,ale spíš to zatim rychle slábne.. Jinak pro Strakonice je lepší,když to jde od Z nebo SZ,nejsou pak díky svý poloze v srážkovým stínu za Šumavou..Kdyby aspoň sprchlo v noci,byl bych vděčnej..
děsně uhodil blesk cca 600metru přede mnou když koukám z okna rána jako šlupka vyskytuje se přívalove sražky plzenky kraj Okres Klatovy
Takže ve 4.00h skončila první bouřka druhá silnější přichazí ve 4.05 hodně prudký lijak a vyskytujou se menší kroupy myslel jsem že to bude bez větru vítr se zvedl silný vítr a prudký liják řeka po silnici
Tak to tu máme,silná blesková aktivita,vichr,silný déšť,Šumava to pěkně nakopla a to nejsilnější si podržela..,to nejsilnější jádro jižně od nás..Na tuhle ranní dobu MCS ve výborný kondici..
Přídávám se,tohle hrome nemělo chybu.Hodně blesků,velmi nárazový vítr,hromy nejsilnější kolem 6h.Dle radaru byla srážkově velmi bohatá,nešlo o jedinou bouřku,ale ve Strakonicí napršelo tak akorát. Koukal jsem včera na večer na německy radar jak je živo v prostoru Alpách,říkal jsem to by byl jen zázrak,aby to jsem došlo. Celkem rychle na ČR uzemí došlo.
space Na Strakonice fakt slušný,já šel spát cca kolem půlnoci a to už se to ze švýcarsko-rak-něm hranic začlo sunout k SV a pak i mírně zatáčet doprava na Mnichov a to už sem si říkal,jestli to vydrží,kolem 5-6tý ráno to tu máme..No a v 5.15 mě to zbudilo,ty nárazy větru,mlátily okenice..