Když jsem včera poslouchal počasí před 18h,jak říkali že v jz čechách spíše budou vyskytovat přehánky než bouřky.Nejen slabší bouře,ale i slejváky nepřetržitý...no skutek utek. Dneska na bouřky nevypadá,ani v Alpách se nic netvoří či něco málo.Vypadá to na klidnější den.
Tak si představte, že sem přecijen něco přihučelo. Řádilo to tu kolem 3:45 - hustej ced'ák a zas ty strašlivý rány bylo jich sice poskrovnu, ale probudilo to i mrtvýho ani nevím kde se to tu vzalo. Na radaru nic o Půlnoci nebylo.
Zítra bude u nás asi zase veselo ... dnes je pauza krom toho rána.
No kdybych byla na kopci videla bych, bohuzel sme v udoli a akorad tak slyšim hrmeni:-) jinak podle toho co mi hlasi naši(vidi na Lysou) tak je tam hezky cerno a dost jdou slyšet hromy...
No docela jsem překvapen,že ani Morava a Slezsko nemáj bouřlivý den,jak hlásila předpověd.Srážky(bouřky)ne a ne dorazit na Moravu a Slezsko. Zatím bouřka Beskydy,Jeseníky a Krkonoše-tedy na horách. Celkově bych už neočekával,i když východ není vyloučenej.
Ale okresu Myjava na burky nedavam sancu,skor sa to prezenie severo-vychodne od nas,ak nieco pride.Aktualne je tu 32 st,v dialke vsak od severu je vidno burkove mraky,ale podla radaru,ide to bokom,zatial:'(
To je to,kdy předpověd s bouřky ani nepočítá přesto po půlnoci byly na Šumavě.Ranní bouře vytváří v plzeňském kraji,nyní nad Plzní. Kvůli nasycení povodí na jz čech,možná stačí do 30mm k mírnému vzestupu,více srážek pořádný vzestup. Noční srážky nebyly výrazné,většinou ani ne do 5mm.
Koukám dneka budou slusšné bouře.1 se vytvořila poblíž Sušice,další před Č.Budějovicema(i s kroupama)směrem sever až sz,možná se to rozroste až do Strakonic či ta bouřka u Sušice.
Další bouřka zajimavým směrem jak chce jde v Německu(možná zasáhne západ uzemí) a Rakousku jsou další... Právě z Rakouska rozmezí Německa(vedle Munchen)ta se začíná pěkně sílit směr sever až sv na Šumavu.