Diskuse o počasí Bouřky 28.5. až 31.5.2012
Nicméně pokud je takto sucho a příjde náhlý přívalák , může to vyvolat lokální vylití menších toků , voda se nebude stačit dostávat do půdy a proto bude voda rychle stékat. Každopádně silné přívalové deště nepomůžou k dostatečné vláze , chce to tedy alespon trvalejší deštík , který by mohl přijít závěrem příštího pracovního týdne , ale to je ještě daleko tak uvidíme.
Jundrov dnes zaznamenal také jednu bouřku, nikoliv však vzdálenou. Blesků a hromů nebylo zrovna málo, na to, že měly být ojedinělé bouřky. Celkem jsem spatřil 9 blesků a uslyšel 27 hromů. Teď už převládá pouze déšť po bouřce. Docela citelně se ochladilo, přesně o 6,7°C (z 20,3°C je tu najednou jenom 13,6°C). Celkový úhrn srážek zatím ještě není konečný, ale pro nynějšek to je rovný 1 mm. Dnes nás přešly kromě této bouřky ještě dvě přeháňky (v 10:45, to ale spadlo jenom pár kapek, čili neměřitelné množství a také ve 12:30, kdy nás spíše ,,lízla" okrajem slabší přeháňka, to napršelo 0,1 mm. Takže z bouřky máme zatím 0,9 mm, ale ještě stále slabě poprchá. Blesky a hromy skončily asi před 10 minutami. Uvidíme. Snad ještě dnes něco přijde.
Vcera sa aj u nas vyskytli slabe burky,ktore sa viac presuvali cez Moravu. Bleskov bolo pomerne malo,jeden silnejsi bol kratko po 14h.Co sa tykalo zrazok,dazd,ktory prisiel po 15h trval cca 10 minut,ale intenzita slaba,skropeny povrch a cistejsi vzduch. Mozno sa nieco z burok dostane vo stvrtok,pred studenou frontou,ale to je zatial daleko,nakolko sa nam burky brutalne vyhybaju
Tak do Strakonic vždy zeslábne pásmo bouřek od západu.Párkrát jsem slyšel hromy vzdálení a 1 blesk jsem viděl prozatím.Asi 5min slabě trvale prší-aspoň vláha.
Tak od pondělka tu je 4.přehánka.(1 bouře částečná se silnou přehánkou,dnešní slabá bouře,1 střední přehánka a hodně slabá přehánka)
Zítra budou četnější bouře a opět na jz uzemí,i když mohou se vyskytnout ojediněle i na ostatní uzemí.Navíc odpoledne a večer bude přecházet studená fronta-uvidíme co vznikne.
http://www.meteostanicesokolov.websnadno.cz/Nemeck...
Docela rozsáhlé pole trvalých srážek.Je to víc na západě,přesto něco může vytvořit i jižněji-třeba slabé bouřky-také je pár.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.