Diskuse o počasí Bouřky 22. až 24.5.2012
Severka
Máš nedaleko k Jeseníkům a Beskydem. Jakmile začnou tam vznikat bouřky, máš vždy alespoň 50% šanci, že uslyšíš alespoň vzdálený hrom.
megoslav
Díky. Užil jsem si tu bouřku, byla super. Ale tak už to bývá, jednou budu závidět i já tobě. A hodně štěstí, ať Vrbovce zasáhne to z Rakouska. Teoreticky by to mohlo překvapit i Brno, byla by to paráda, letos poprvé 3 bouřky v jednom dni. Ale taky tomu moc šancí nedávám. Spíše ne než ano.
Jinak, definitivní konec této bouřky nastal v 19:00, kdy přestalo pršet. Teď se již vyjasňuje. Nakonec sprchlo 4,8 mm srážek, z toho 2,3 mm při zmíněném přívalovém dešti. Krup bylo málo a malých (do 0,5 cm), počasí nějak výrazně neovlivnily. Z téhle bouřky udeřilo v Jundrově celkem 27 blesků a slyšet šlo 46 hromů. Toť pro dnešek asi vše. Kdyby čirou náhodou přistoupila bouřka z Rakouska, ozvu se. A zítra bude vydán článek ohledně bouřek z dneška.
Dnes to zacalo zase v Rakusku a cca pred hodinou bola slaba burka i v Bratislave. Podla vybojov to momentalne najzaujimavejsie je prave v spominanom Rakusku,kde i dost vydatne prsi. Ani radsej nepomyslim na to,ze nas nieco zasiahne,lebo akurat z toho nebude nic.Aktualna teplota Vrbovce 29,4st.
Pavell
Byla, to si piš. Řeknu ti, ani v celém roce 2011 se snad taková nevyskytla. No, vlastně vyskytla, ale v tu chvíli jsem byl na Vysočině. V Jundrově se silnější naposledy objevila v roce 2010, tedy, alespoň co já pamatuji.
Jinak, zde je článek ohledně včerejších bouřek na Jundrovsku.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.