radek
ja s tebou souhlasim, je treba se divat na vsechno okolo, ale i tak mi prijde ze v celku to dnes na velke bourky na morave nevypada, spise az v noci a k ranu na pondeli
Diskuse o počasí Bouřky od 4. do 10.7.2011
radek
zatim nic nesplnuje vhodne podminky pro tvrobu silnych bourek dnes na morave, vlhkost vzduchu co jsem se nyni dival je na jizni, stredni morave pomerne mala, zatim nedochazi ani k vetsi instabilite vzduchove hmoty, to jest teplotni rozdil mezi teplotou vzduchu a stoupave proudy ve vetsich nadmorskych vyskach, uvidime odpoledne
Mno noční MCS u nás taky nic moc, šlo to moc jižně, nejvíc na jihu tam nárazy větru krupobití a lijáky, u nás spadlo pouhých 6mm vítr v bouřce max 30-40km/h blesková aktivita docela silná a hromy některé taky, minulá mcs byla blesková aktivita spíše slabší a hromy jen velmi slabé ale vítr zas větší
radek
je to tak, moravu ceka dalsi slunecny horky den temer bez srazek, nekam k vode
Píšou na tehlý stránce,že dnes budou nejsilnější bouře.Budou na celém uzemí a měla příjdt další vlna z Bavorska,takže jz a jih uzemí je jasnej.
Včerejší bouře,jak je obvyklé opět Strakonice vyhla dle radarů.V té době jsem byl v diskarně,takže o bouřce jsem neměl takové minění.Jen cestou domů jsem poznal,že prší a vzdáleně blyská.
Doufám,že dnes bouřka ve Strakonicí překvapí a bude tak silná jako na jihu čech,kdy není obvyklé,aby v noci padaly kroupy!
MCS vytvořila v Polsku velikou linii
Liciko
ne nebude, pres den tam nespadne ani kapka a je mozne, ze se deste dockate az behem ctvrtka
http://www.meteostanicesokolov.websnadno.cz/Nemeck...
Studená fronta se pěkně vytvarovala a začíná ovlivňovat Německo,před ní je zatím jediná bouře okolí Friedshafen!
Třeba se rozroste jako ta noční(MCS).Ta noční vznikala okolí Ulmu,cestou dál se tak zmohutnila!Uvidíme
Ano, fronta nabývá krásně na síle a postupuje k nám! Opět to vypadá na pěkný šrumec, docela se těším.
U nás bohužel tamcs nic moc, ale doufám že dnes nás to už konečně vezme, je opět dusno vedro jako v prádelně 30,6 ve stínu na slunci přes 40C, ty kroupy na jihu čech fakt libový, taky bych chtěl takový vyfotit na vlastní oči
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.