Diskuse o počasí Bouřky 30.6.2011
Okolo 11:00 přešla Brno silná bouřka. V 10:40 začínalo slabě poprchat, slabý déšť trval do 10:50. Od 10:50 do 10:54 pršelo středně silně a v 10:54 se oblaka roztrhla a začalo boží dopuštění. Přívalový déšť, který trval až do 11:02 měl takovou intenzitu, že jsem ve svém životě silnější možná ani nezažil. Slyšet byly 3 hromy, ale blesky vidět nebyly. Co pozorovatelné bylo, byly slabé mammaty. V 11:02 bylo po všem, ale vzhledem k tomu, že jsme byli s Martinem na florbale, tak jsme byli totálně promočení. To byla ale bouře!
Pokud to bude řádit alespoň s přestávkama, tak by to nemuselo být tak zlé. Nejhorší je když prší v kuse a do toho občas ty silnější vlny.
Pavell: Já si moc dobře pamatuju ty šílené záplavy na Moravě - Otrokovice, Troubky atd. Já žil tehdá ve Zlíně. Dřevnice měla koryto totál plné až nahoru k okraji - jistě víš jak je to tam hluboko zařízlá ta Dřevnice a vysoké valy kolem. Jezdíval jsem dělat strážného na noční do Lukova a jen jsem zíral jak pořád ta voda z nebe tekla, tekla a tekla.
Doufám že se to dnešní noc opakovat na Zlínsku a Ostravsku nebude.
k dnešním bouřkám v Ostravě a okolí
OPĚT podcenili výrazný vliv VÝŠKOVÉ TLAKOVÉ NÍŽE o východu na počasí pro východní partie ČR.
Dnes u nás snad 4 bouřky?? -ono vlastně v nepravidelných intervalech pohřmívalo neustále od 11.30 do 19h.
První výrazná srážková bouřka nás přešlo okolo poledne a řádila jižně/jihovýchodně od Ostravy. I zde v ní slušně zalilo a i zahřmělo.
Nejsilnější bouřka dne zde byla přibližně okolo 14h. Snad 15x (snad i víc) silné zahřmění ihned po blescích, přívalový déšť udělal ze silnice řeku...
Opravdu síla.
Pak pár slabších bouřek ale né nevýznamné srážky odpoledne a vpodvečer.
Večer po osmé nepříjemný silný severní vítr.
meteorolog77
Ano , v Ostravě to dnes opravdu stálo za to v centru a okolí byly zaplaveny snad všechny ulice kanály nestačily vůbec. Za dnešek zde spadlo kolem 90mm Takové časy zas dlouho neuvidíme jak se obnoví SZ či západní prudění už bouřky zase nebudou tak časté a už vůbec jich nebude tolik a v kuse . tohle byla výjimečná situace která vyšla přesně tak jak jsem čekal .
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.