Diskuse o počasí Bouřky od 11.6. do 14.6.
Pár zajímavých fotek z webkamer ČHMÚ za dnešek.
Nemůže jít o shelf cloud?
HEZKEJ VEČER Z OSTRAVY
Nějak se nám to tady vyhejbá, myslím Ostravu..
Určitě netoužím po nějakých vytopených sklepích a kulových blescích -ale po normální letní červnové bouřce...
Poslední hřmění tu bylo tuším v nedělí 5.6. odpoledne a k večeru.----pak možná ještě něco ale nevýrazného, nevzpomínám si.
Pěkná a poměrně silná bouřka řádila nad O.-Hrabůvkou v PÁTEK 27.5.--PŘIŠLA po 21h a blesky a hromy s deštěm trvaly do +- 01:30h. Ne všude zde v Ostravě byla tak výrazná, např. sever města neměl tolik bouřlivo jako J a JZ. To je u bouřek NEFRONTÁLNÍCH typické.
Znovu ale troufám si tvrdit, že Ostrava se bouřky dočká nejlépe při vlhkém a teplém VÝCHODNÍM AŽ SEVEROVÝCHODNÍM PROUDĚNÍ
CO se týče zítřka: opět udává náš hydrom.ústav z Ostravy odpoledne místní bouřky---asi jim to ZASE nevyjde)MYŠLENO PRO OSTRAVU(
JE TO TAK LETOS JE FAKT HODNĚ TROMB, DOKONCE BYCH ŘEKL, NE S JISTOTOU, ŽE JSEM VIDĚL ASI PŘED TEJDNEM, PŘED SILNĚJŠÍ BOUŘKOU SLABÉ TORNÁDO
TAK JÁ MÁM Z TAKOVÝCH VĚCÍ STRACH - A NECHTĚL BYCH ZAŽÍT ANI VIDĚT TORNÁDO --TO FAKT NE..
Každopádně bouřkové počasí odpoledních a večerních hodin - to už dlouho vyhlížím. Ostravě se to vyhejbá jak může. Zde v Hrabůvce pěkně sprchlo v pondělí po 16h ale jen asi 30minut --v centru prý nic..
Dnes nádherná podívaná na kupovitou oblačnost.
Zítra podobné počasí- přes den kupovitá oblačnost.
Ani nevím, kdy nás, SV ČR přejde ta fronta, jestli přejde atd. Předpověď počasí čhmú z Ostravy je nějaká podivná. NA ČTVRTEK jen ojediněle přeháňky a bouřky.
NA PÁTEK píšou oblačno, zataženo, déšť, ZPOČÁTKU MÍSTY BOUŘKY....
Že by ranní přechod fronty?? nebo dopolední?
ale to ty fronty nebývají silné a bouřky jsou v takových hodinách vzácné...takže asi nic
DÁVÁM VELKOU ŠANCI sobotě 18.6.---to by mohlo zabouřit i zde....ale UVIDÍME
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.