Diskuse o počasí Bouřky 4.6.2011 a dále
Je po 2. bouřce dneška. 9 hromů, přívalový déšť (asi 2 minuty), asi 10 minut déšť mírný až středně silný). Taky padaly mini kroupy, průměr asi 0,2 cm. Úhrn srážek - rovný 1 mm, z toho 0,4 mm za 2 minuty přívalového deště. A ještě není jistota, zda-li nepřijde třetí bouřka. Na východě se to pěkně kupí.
Konec 3. bouřky, 7 hromů, z toho tři obrovské rány. Dominantní začíná být 4. bouřka, již jsem viděl první blesk a slyšel jsem 5 hromů. Přichází z jihovýchodu. Opět se nejspíš máme na co těšit.
V Brně 4 bouřky, 4. právě skončila, celkem 7 blesků, 31 hromů, opět přívalový déšť, asi 5 minut, srážky celkem za bouřku 1,7 mm, z toho za těch 5 minut 0,8 mm (zbytek bouřky slabý až mírný déšť). Dnes již další bouřku neočekávám. Nad Svratkou se tvoří mlha.
OPĚT JSEM DNES ZASE UTŘEL LUSKU, NA KLADENSKU OPĚT ŽÁDNÉ BOUŘKY
Zde se včera vytvářely bouřkové mračna kolem poledne na SZ t.j. nad Polskem a v pozdějším odpoledni na JV t.j. někde Olomouc až Bruntál. Bouřka a srážky byly doslova se vzduchu (horko, subjektivní pocit vlhkosti ve vzduchu, dusno, zvedl se vítr) ale nakonec nespadla ani kapka.
ZDRAVÍM VŠECHNY TADY ZASE DNESKA ASI NIC NEBUDE NA 99% PODLE MODELŮ A PŘEDPOVĚDÍ, TO VYPADÁ NA VELKÝ HOV.., ESTOFEX JEN 15 % A SKYWARN JEN 10% KDY UŽ SE DOČKÁM NEVÍTE NĚKDO? MARKU POŠLI MI SEM TAKY NĚCO! DNESKA URČITĚ BUDEŠ MÍT V BRNĚ ZASE BOUŘE NA 99%
Tomastornado
Já nevím. Rozhodně se ti budu snažit něco přeposlat, pokud tu něco bude (Brno je na JV od Kladna, kdyby se to nerozpadlo, mohlo by to k vám dojít). Momentálně to v Brně vypadá takto: polojasno, teplota opět nad 25°C, v dálce nepříliš vertikální kupovitá oblačnost, tlak 1015,8 hPa, vlhkost 62%.
DÍKY MARKU U NÁS V OBCI HŘEBEČ NA KLADENSKU TO VYPADÁ TAKTO TEPLOTA UŽ 27,2 VLHKOST 49% A VANE ČERSTVÝ JIŽNÍ VÍTR OKOLO 7 V NÁRAZECH AŽ 12m/S
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.