včera 24.4 u nás byly hned dvě bouřky jedna přešla kolem 1.00 a druhá byla od 15.30 do 18.00 vyskytlo se tak 20 hromů a pár blesků ale závidím brnu te silné bouřce dnes se má vyskytnout bouřka nad ostravskem ve 40 procentech to sem zvědav
Pavell Docela pozdě, ale jak vidím, ESTOFEX hodně váhal. Mimochodem, bouřka silná byla, to extra silné jádro procházelo pouze pár kilometrů jižně od nás. Spatřil jsem 134 blesků a slyšel 214 hromů. Na duben to byla doopravdy silná bouřka. V červnu nebo v červenci bych to pochopil, ale v dubnu . . . ne.
Mimochodem přeháňka, která se vytvořila asi 20 km severně od nás, se spíše rozpadá. Není vázána na orografii.
Dnešní síla srážek je pěkně vidět dle teplot.Sever a severozápad kolem 9-10°C až po jih,jz a jv do +19°C. Uvidíme co bude dnes pro Strakonice.Zatím před hodinou tu byla slabá přehánka po 2 měsících,asi tak nějak.
Jundrov přechází slabá bouřka. Zatím žádný blesk nespatřen, 9 hromů, středně silný déšť. Hromy jsou slyšeny z jádra na jihu. Pěkná poklidná jarní bouřka.
Že by nakonec přece něco ve Strakonicí.Ze všech stran se zatahuje,hlavne na jihu a na severu je černo.Do toho vítr vane,jakej náznak přeci bude.Radar nic moc neukazuje prozatím.
Jundrov nakonec 11 hromů. Bez blesku. Příjemná, středně silná sprška. Bouřka již byla slyšitelná ve 14:00, to se od západu až jihozápadu zatáhlo. Asi do 14:45 hřmělo. Zároveň středně silně pršelo, a to od 14:30 do 15:00. Byl to takový zahradnický deštíček. Příjemná bouřka.
Tak i v Borkovicích sme se dnes dočkali první letošní bouřky, ale jen vzdálené bylo slyšet asi 7 hromů, blesk žádný vidět nebyl. Dnešní úhrn srážek zatím jen 0,3 mm z odpolední přeháňky.
Dnes bylo výbojů docela dost. Nyní bouří spíše v Polsku, Rakousku, ale i jinde v Evoprě-viz URL. Uvidíme zítra, ale pro Čechy to vypadá dobře- na východě asi spíše déšť.
Zdravím všechny nadšence, včera přes Ostravu neprošlo nic zvláštního všechny bouřky míjely fotky zde jinak asi hodinu bouří sice jednou za sto let ale přece jen :P;)
Já mám smůlu. Asi 30 km severně od Brna prý byla bouřka. Já ji bohužel nezaznamenal, byl jsem na ping-pongu. Takže v Brně letos stále 4 bouřky ve 4 bouřkových dnech.
na Domažlicku nějak bouří ... slyším pár hromů a TV mi to také ukáže jasně na obrazovce, protože chytám TV právě z Vraního vrchu u Domažlic. To DVB-T je stejně dobrej identifikátor blesků