Tak, zítra začíná meteorologické jaro, což vyhlíží spousta z Vás zřejmě, ale příznivci kovekce a bouřek vyhlížejí jistě první třeba i slabé bouřky. Kdy myslíte, že je šance na úvod letošní sezóny. No, druhá "Emma" se zítra opravdu konat nebude.
Nebo si porovnejme první bouřky i let uplynulých, loni přišly první bouřky (zimní sněhové) 14.3.2010 a pak další už ss deštěm koncem března. Tak možná, že už jsou i letos za dveřmi.
Hlasujte v anketě, případně odhadujte, tipujte a předpovídejte první bouřku nebo rovnou bouřky tohoto roku!
Diskuse o počasí První bouřka či bouřky sezóny 2011
už se nemůžu dočkat.Já si myslim že první bouřka přijde až začátkem dubna.To se ale ještě uvidí
v ostravě se loni vyskytla až 12.6 a to byla supercela ale doufám že se letos bořka vyskytne od 21.3 do 14.4 2011 a taky by měla kolem 29.9 až 25.10 skončit no jinak první bouřka se vyskyne v této bouřkové sezoně 2011 7.4 je to jen tip že vyjde je pravděpodobnost 1 z 20000
Tak na bouřky už se moc těším podle mně až spíš na začátku dubna no ale uvidíme můj web o bouřkách na Hořicku
http://stormchasing.websnadno.cz/
Článek o zmíněné první bouřce loňského roku: Do Česka dorazily bouřky
Bouřky nebudou,i když se nedají vyloučit ze středy na noc na čtvrtek.Od jihu příjde výrazná níže spojená s vydatným deštěm a posléze ochlazeni od severu až severovýchodu(od čtvrtka).
Srážky meetorologové moc nepředpovídaj,zatím ve středu k večeru do 15mm,noci kolem 15mm a přes den ve čtvrtek do 20mm.V dalších dnech nezadbatelné množství srážek a na horách sněhovými.Já by řek,že rozhodně tentokrát srážek bude hodně a ještě to budou zvyšovat!
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.