Diskuse o počasí Bouřky 27.8. až 29.8.2010
Myslíte že už to byla ta podružná fronta co ted přešla přes česko k východu a nebo ještě dorazí protože v německu ještě něco je a muže to sílit do dlaší vlny tak uvidíme už to začína na šumavě byt zajímavé podle mě by to mělo přejít během noci a ještě zítra by to mělo ovlivnovat zpočátku i moravu a slezko kde se budou ojediněle vyskytovat i vydatné srážky v čechách už během noci a zítra odpoledne bude docházet k proměnlivé oblačnosti s místními přehánkami a bouřkami tak uvidíme já bych řekl že ta vlna co ted přešla to byla část zvlněné studene fronty a v noci příjde právě ta podružná studená fronta a zchladí vzduch ještě více než je a tak zítra budou teploty ztěžka vystupovat nad 20 možná na jihu moravy dvacítku překročí ale na zbytku uzemí ne
tom791
s přehánkama počítej i zítra a hlavně dopoledne ještě možná i vydatným deštěm ale jen místy odpoledne možná ojediněle bouřky nebo tornáda ale to už spíš vyjímečně protože chtěl bych dodat že tornádo které se vyskytlo v tom Vratimově bouřkou doprovázeno nebylo! a tak se tornádo muže vytvořit jak koli a kdekoli tim jsem přesvětčen že v bouřce být nemusí bylo to zřejmě zpusobeno tím větrem
radek
V tom Vratimově se jednalo o bývalou bouřku - u Olomouce padaly dokonce kroupy. Tornádo se tedy vytvořilo na bouřkovém oblaku, který už jen nebyl bleskově aktivní.
Tornáda nijak příliš s čerstvým větrem, který nyní fouká, nesouvisí. Opravdu už se teď nečekají. V uplynulých dvou dnech byl dobrý střih větru - s tím to souvisí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.