Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno, hlavně na západě Moravy během dne nízká oblačnost

Diskuse o počasí Bouřky 27.8. až 29.8.2010

72
# 27.08.2010, 21:42

další vlna se nacházi v jižním německu a míří na jih česka takže nejdříve šumava jižní čechy pak jižní část vysočiny a jihomravský a zlínský kraj podle mě na severu a zbytku uzemí budou převládat místní přehánky ovšem četnější budou až během zítřka

72
# 27.08.2010, 21:50

Myslíte že už to byla ta podružná fronta co ted přešla přes česko k východu a nebo ještě dorazí protože v německu ještě něco je a muže to sílit do dlaší vlny tak uvidíme už to začína na šumavě byt zajímavé podle mě by to mělo přejít během noci a ještě zítra by to mělo ovlivnovat zpočátku i moravu a slezko kde se budou ojediněle vyskytovat i vydatné srážky v čechách už během noci a zítra odpoledne bude docházet k proměnlivé oblačnosti s místními přehánkami a bouřkami tak uvidíme já bych řekl že ta vlna co ted přešla to byla část zvlněné studene fronty a v noci příjde právě ta podružná studená fronta a zchladí vzduch ještě více než je a tak zítra budou teploty ztěžka vystupovat nad 20 možná na jihu moravy dvacítku překročí ale na zbytku uzemí ne

72
# 27.08.2010, 21:56

bouřka už míří do čes. budějovic ale pravděpodobně bude slábnout a přejde v intenzivní déšt

828
# 27.08.2010, 22:03

Tady se oblačnost protrhala večer na polojasno, poté opět přibývala a nyní je po dešťové přeháňce.:)

72
# 27.08.2010, 22:45

tom791
s přehánkama počítej i zítra a hlavně dopoledne ještě možná i vydatným deštěm ale jen místy odpoledne možná ojediněle bouřky nebo tornáda ale to už spíš vyjímečně protože chtěl bych dodat že tornádo které se vyskytlo v tom Vratimově bouřkou doprovázeno nebylo! a tak se tornádo muže vytvořit jak koli a kdekoli tim jsem přesvětčen že v bouřce být nemusí bylo to zřejmě zpusobeno tím větrem

828
# 27.08.2010, 23:27

radek
Ano bude to tak. Takže se to na té frontální vlně může kdekoliv objevit. Snad nás to nesmete, tam to muselo být ale děsné.:( Přeci jen těch tornád přibývá, obávám se, že budou sílit v příštích letech, ale je to jen názor.;-)

72
# 28.08.2010, 06:34

tom791
bude to zajímavé snad se ještě nějaké to tornádo vyskytne zpočátku je naděje na východě pak dojde k místním přehánkám ovšem v severozápadním proudění je možné že se tornádo muže vyskytnout i v přehánce v kombinaci s větrem tak uvidíme

828
# 28.08.2010, 17:04

V Polabí je bouřka s čerstvým větrem a prudším deštěm, už je ale u konce.:blesk: :)

FGh
13
# 28.08.2010, 17:56

radek
V tom Vratimově se jednalo o bývalou bouřku - u Olomouce padaly dokonce kroupy. Tornádo se tedy vytvořilo na bouřkovém oblaku, který už jen nebyl bleskově aktivní.

Tornáda nijak příliš s čerstvým větrem, který nyní fouká, nesouvisí. Opravdu už se teď nečekají. V uplynulých dvou dnech byl dobrý střih větru - s tím to souvisí.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.