Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno, hlavně na západě Moravy během dne nízká oblačnost

Diskuse o počasí Bouřková sezona

72
# 16.08.2010, 18:09

Kdy podle vás skončí bouřková sezona ja si myslím že ještě neřekla své poslední slovo a že ještě konec srpna a začátek září přinese silné bouřky například hned na další frontě která by měla přes nás přecházet na konci příštího týdne před ní by měl pronikat teply vzduch a tak teploty se budou během příštího týdne postupně opět zvyšovat až na 30 po té to opět ukončí silné bouřky to jsou moje předpoklady jak to vidíte vy? rád uvidím vaše komentáře o tomto tématu:blesk: :blesk: :prsi: :) :!!: :slunce: :!!:

828
# 16.08.2010, 19:06

Tak já právě mám na webu anketu, zda byly toto poslední silné bouřky v této sezóně a spíše myslím, že byly. Je řeč o silných bouřkách. Slabé či normální bouřky se na 100% ještě vyskytnou. Svědkem jsem byl i říjnové bouřky s malými krupkami a to bylo úplně koncem měsíce, kdy na horách napadl i sníh.
Samozřejmě doufám, že ještě přijdou silnější bouřky, protože tyto se mému současnému místu pozorování hodně vyhýbaly.:blesk: :D ;-)

72
# 16.08.2010, 20:10

:blesk: :blesk: :slunce: :oblak: :prsi: :prsi: :) :)Nicméně srpen ještě nekončí a muže přijít spousta front na kerých se právě tyto silné bouřky budou vyskytovat hold letos přecházelo většinou hodně těch vlnících se studených front aproto se bouřky vyskytovaly na místech kde se ani nepředpovidaly a tam kde byla vystaha na bouřky tak tam se téměř nevyskytly, letos chodily frontální vlny spojené s tlakovou níži od jihu , jihozápadu docela často, přičemž už to není ono jak u klasických front ze západu k východu to se vždycky vytvořil pás silných bouřek (squall line) a přešlo to většinu území stejnou silou ovšem u těchto front co panovaly v předchozích dnech se bouřky spíše tvořily na ledajakém uzemí aproto to bylo pro meteorology velmi obtížne je předpovědět stejné to bylo i s bleskovými povodněmi taky jsou obtížné určit. Nicméně abych pravdu řek tak zrovna u nás toho moc nebylo doufám že to bude do budoucna lepší snad ještě něco velkého příjde uvidíme zatím jsou další fronty v nedohlednu snad by měla jedna přijít koncem příštího týdne a na ní by se měly opět tvořit bouřky ovšem to je ještě daleko na předpověd bouřek ty se těžko předpovidají i 5minut dopředu na tož celý týden to je opravdu daleko já se přidám k těm kteří věří v to že se ještě nějaké silné bouřky vyskytnou třeba i s kroupami a větrem

828
# 16.08.2010, 23:39

Také věřím, sice už méně než před polovinou měsíce, ale věřím. Loňský pás silných bouřek z 23.7. byl právě příkladem těch dobrých front.;-)

2
# 17.08.2010, 14:19

FOTO a VIDEO: Obrovské tornádo pri slovenských hraniciach! URL

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.