Myslíte, že by se to mohlo ještě nějak stočit a zasáhnout sever Čech?
Diskuse o počasí Silné bouřky 13 - 14 .srpna 2010
Vypadá to, že to opravdu putuje na severní čechy a okolí.
Takže je nějaká šance, že ty bouřky půjdou do severních čech a pak do Německa? Protože je vidět, jak jdou ne na Brno, ale jakoby na severozápad.
Na 100 procent to jde na Jih a JZ Cech a rozsiruje se,takze zasahne velkou cast uzemi CR mozna i SZ.Taky vznika dlouha linie bourek,budu zvedav,kde presne zasahnou.Srazky bych predpovidal pro Moravu hlavne jizni kolem 60mm,Vysocinu kolem 50 a Jih a JZ kolem 45mm,nevim k JZ dojdou dil a asi slabsi,ale nadruhou stranu budou tu nejdele.Tak srazky muzou i byt jinak.
Tyvole... jestli to zasáhne Liberec tak to potěžpánbůh.
Sleduje nekdo webkamery? Ja sledoval jednu kde byly videt nadherne blesky.
Vypadá to opravdu hodně zajímavě. Pokud to dojde do severních Čech, tak nechci vědět co se stane s měnšímy toky a říčkamy. To zase bude něco.
I zde v Polabí jsou z toho vidět blýskavice na jihu a JV. Toto jsem dnes nečekal. Po docela nudném dni co se počasí týče to vypadá i pro nás více než dobře. Dnes zde bouřilo všude, bouřka nás vždy obešla ze všech stran a nic z toho, proto nudný den.
Ale co bude v noci
Je možné aby se ty bouřky spojily s dalšími bouřkami a vznikla by superbouře? Možná přeháním no
Hold jednou Čechy a jindy zase Morava. Nebo mám snad zavolat na počasí a říct(Bouřky jděte na Ostravu).
Mě připadá, že se ty malé kousky srážek a bouřek nabalují na ty velké bouřky a začíná se to čím dál zvětšovat. A máš pravdu postupuje to až příliš rychle a blesková aktivita spíše vyrázně narůstá.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.