To je pravda u toho aladina ted ty srážky jsou ještě silnější než tomu bylo minulý týden doufám že se už nic moc nezmění a že to zustane tak jak to je od rána to posunul spíše z moravy k západu ráno to předpovídal nesilnější pro moravu a ted spíše pro čechy takže i výstraha chmu se bude pořád upřesnovat držím palce at zase něco pěkného uvidíme ještě by to mohl protáhnout přes celou čr
Hlásím se z Litvínova u Mostu. Opět tu řádí bouřka a to už druhá. Tato je ještě silnější. Je to tu jak v katastrofickém filmu. A z Německa se valí další silné bouřky.
Aladin (z 12hod.) je na noc z pátka na sobotu pro Vysočinu zase hodně strašidelnej, jako minulý týden, kdy dával až 90mm a vyšlo mu to, denní úhrn byl max. 115 a 130mm. Nikdo mu nevěřil.
Zdravím z Věšína u Rožmitálu pod Třemšínem (okres Příbram, Brdy). Sleduji váš web nějaký čas a tak jsem se konečně zaregistroval... Tady prší, bouřky jsou všude kolem i když podle radaru nás teprve to hlavní čeká. Teď to hezky bublá za Třemšínem od jihu a také směrem od severozápadu, už byl výpadek proudu.
Nystrom Já mu věřím docela dost. Když nepředpovídá pravděpodobnost srážek pro dané území, tak se tu skutečně žádné nevyskytnou. Lze se na něj spolehnout podle mě ve většině případů.
A k bouřkám: zde (Polabí) jsou blýskavice, ale to hlavní přijde zřejmě v noci.
Kousek od Pribram(asi 5-10km) se vyskutuje velmi silna boure s kroupami,dle radaru.Kroupy v noci jsem jeste nevidel v CR.Nyni zacina ovlivnovat fronta JZ Cech,nedohledu dorazi k nam do Strakonic.Celku silny dest dle radaru,cetne blesky,jinak celkove to bude slaba boure,ktera bude trvat max. hodinu,dest tak 2 hodiny
Tak JZ Cech(Sumava,Cesky les) a Jizni Cechy(Novohradske hory) hrozi rozvodneni rek,mozna az na 3. stupen,kvuli velmi silnemu desti,ktery do zitrejsi poledne mohlo naprset az 70mm,ojedinele i vic!Moravu a Slezsko na silne bourky.