Diskuse o počasí Bouřky 12.7. a 13.7.2010
space
Ano. Já myslím, že budou nejsilnější tak v oblasti východních Čech a Vysočiny.
tom791
Pavell
Jj, pojďme se bavit o dnešku a zítřejšku. Aktuálně je docela velká bouřka v Německu a malé buňky se tvoří na Slovensku. Česko je zatím bez bouřek, ale na v Bílých Karpatech je přeháňka.
Pavell
Kovadlina z té bouřky je vidět až k nám do Jundrova. Před chvílí tam byl i pěkný overshooting top. Až zanikl, nahradil jej jumping cirrus. Kovadlina vypadá moc pěkně, škoda, že u sebe nemám fotoaparát. Ale článek na mém webu by stejně nebyl, poněvadž dnes nebouřilo.
Dnes se to kumulilo i u nás a na JV straně byl i pěkný cb byl to cb s bouřkou,která byla na slovensku v okolí Trnavy. Ted večer je oblačnost minimální.
Ráno jsem projel menší bouřkovou oblastí.Šlo to od JZ a centrální část zasáhla ve 4:30 Mníšek pod Brdy a rozpadající se část ve 4:45 Beroun.Po páté hodině se oblast přesunula do Prahy,ale tam už spíš jen pršelo.ALADIN oproti včerejším výstupům dost ubral na ploše a intenzitě bouřek.Kdoví zda to nebylo ve středních čechách poslední mírné ochlazení po tropické noci.
Ano včera ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku byla tak půl hodiny bouřka, jsem zvědavý co příjde dnes. Teplota ve stínu se již pohybuje okolo 29,5 stupně.
Tak přecijen jsme se nakonec dočkaly té bouřky na Jiho-Západě. Nejprve to vypadalo že se jí vůbec nechce přelézt za hranice ze SRN. Před Půlnocí se začal zvedat vítr, kolem 1 ranní se objevovaly 1. blesky a ve 2:00 se to spustilo. Sice nic extra, ale 3 prudší spršky byly. Tak aspoň něco na tu totál vysušenou zeleň. Jinak blesky byly pěkně jasné. Co se dělo v německu si netroufám raději ani typovat, vypadalo to tam vážně hodně dost hustě.
Bouřka je už ve slezku vypadá to že see vytvořila z tepla protože bylo hlášeno že se studena fronta směrem na východ bude rozpadat takže větší pravdě podobnost bouřek které budou s touto frontou souviset bude v Čechách na moravě a ve slezku spíše předfrontální bouřky z tepla uvidíme
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.