jo, jo ,přesně tak. Podle radaru z Německa se sem valí pěkně silné bouřky. Bude to hlavně řádit na jihu Čech jako tomu bylo v průběhu dneška. Jedná se o úzký pás, který se posouvá ze západu. Začíná nabývat na síle, táhne se až z Francie. Aktuálně jsou bouřky asi jen v oblasti naší jižní hranice s Rakouskem(kraj jihočeský), ale v průběhu noci od západu začně na jihu ČR mela.
veru bude to zaujímavé, a zvlášt aj na západe SK, kedže hodnota CAPE presiahne na celom západe 1000J/kg a aj miestami presiahne hodnotu 1 300, čo je už naozaj dosť vysoká, aspoň podla mojho názoru... čo myslíte bude z toho niečo aj vážnejšie???
Ta předpověď vůbec nevyšla. Čím to je? Teď to vypadá, že na jih Čech přijde bouřka, ale dnes bude pravděpodobně první a poslední v ČR. A já jsem se tak těšil.
Numerické modely počítaly s menším množstvím oblačnosti. Dneska bylo většinou zataženo a takové počasí bouřkám nepřeje (vzduch se dostatečně neprohřeje).
Ano, ráno bylo i zde v Praze zataženo a dokonce s deštěm. Oblačnost se potom narozdíl od pondělí neprotrhala výrazněji až do první poloviny odpoledne. Od cca 14:00hodin bylo postupně oblačno až polojasno, ale to nestačilo.
to já si stěžovat nemůžu u nás byla ten den letos na déšť a asi i na bleskovou aktivitu nejsilnější bouřka přešla sice hodně rychle napršelo jen 8,5 mm ale z toho 6,4 mm během 3 minut
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.