Ve večerních hodinách (kolem půl desáte) do Prahy od jihozápadu vrthla bouřka doprovázená silným deštěm (přívalovým). Voda zatopil auta na Černém Most nebo pod Jižní spojkou. Voda na silnice přinesla i nánosy bahna.
Radarový snímek zachycuje srážky v půl desáte, kdy byla bouřka v Praze nejsilnější (bílá tečka). Zdroj: ČHMÚ
Diskuse o počasí Prahu zasáhla silná bouřka
Pozdě na to reágoval i ČHMÚ. Vydal upozornění:
Vydaná: Neděle 19.08.2007, 22.20 hod. (20.20 UTC)
Na jevy: Silné bouřky s velmi nebezpečnými doprovodnými jevy
(extrémní stupeň nebezpečí),
Pro kraje: Silné bouřky s velmi nebezpečnými doprovodnými jevy:
Praha, Středočeský, Jihočeský, Liberecký, Ústecký
Počasí u nás ovlivňuje brázda nízkého tlaku vzduchu, ve které se v
Čechách tvoří četné bouřky.
Ve zmíněných krajích se tvoří silné bouřky, provázené přívalovými srážkami a ojediněle kroupami.
Podle radarových odhadů se ojediněle vyskytují srážky nad 50 mm. V některých částech Prahy spadlo za 1 hodinu kolem 40 mm srážek.
Bouřky v některých místech zůstávají téměř bez pohybu nebo jen zvolna
postupují z jihu na sever. Výraznou bouřkovou činnost očekáváme v uvedených krajích i v nejbližších 3 hodinách.
- V důsledku přívalových srážek může dojít k prudkému krátkodobému rozvodnění malých toků, potoků, nebo i jindy suchých koryt, k zatopení sklepů, garáží, níže položených bytů, komunikací apod.
Vydalo: Centrální předpovědní pracoviště ČHMÚ-Praha/
http://pocasi.chmi.cz
Upozornění je již odvoláno.
Ve zmíněných krajích se tvoří silné bouřky, provázené přívalovými srážkami a ojediněle kroupami.
to se může stát i v jiném státě třeba na Slovensku,Polsku,Rakousku,Německu bydlíme v Praze a bouřka mi nevadila trochu jsem se vylekal
Ahojte u nás už hodinku prší teda je tu slabá až stredná búrka s občasním hrmením a zopár bleskami inak nič silného ale vdaka tejto pomerne dlhej búrke je tu len +17.7 C to znamená že oproti dopoludniu sa ochladilo z 24 až 23 stupňov celzia až o 5 až 6stupňov približne plus mínus jeden st a kde je počasí v Dubnanech rád by som si s ním taky popovídal chtel bych ho taky za kamaráda ale nevím kde k čertu je. ... A zopomnel bych spomenouti tlak je tu až 1009 hPa a zrážky 10 až 15ml zatím to takhle tu v Dolném Kubíne vypadá jak u vás tak se mnejte hezky a naschledanou . ...! S pozdravem Jirka ze Slovenska!!!
parappa
Města a okresy:
obec Dolný Kubín okres Dolny Kubin
obec Nová Bystrica okres Cadca
obec Český Těšín okres Karviná
obec Černošice okres Praha-západ
obec Aš okres Cheb
obec Čenkovice okres Ústí nad Orlicí
obec Žatec okres Louny
obec Králíky okres Ústí nad Orlicí
obec Králíky okres Hradec Králové
obec Pelhřimov,Cheb okres Cheb
obec Pelhřimov okres Pelhřimov
obec Děčín okres Děčín
pocasi v praze
Obec Dubňany v okrese Hodonín.6600 obyvatel.
pocasi v dubnanech
napíšu další obce a okresy jestli chceš
v Praze silné bouřky už byly tři kolik jich zbývá?
U nás v Dubňanech bylo letos už 7 silných bouřek a možná ještě do konce léta jich pár bude tipuji to tak na 3 silné bouřky a celou řadu těch slabších bouřek.Zatím jich bylo 24 bouřek od začátku letošní sezony.
pocasi v dubnanech
aha takže vaše bouřkové skore se zvýšilo
pocasi v praze
Dnes pozdě večer jsou hlášeny bouřky jestli to vyjde tak to bude už 25.bouřka tohoto roku.Zatím jich bylo 24 bouřek z toho těch 7 silných.V druhé polovině příštího týdne se očekávají další bouřky tak by to skóre mohla ještě narůst.
pocasi v dubnanech
Momentálne se nikde nic s nedeje-ani v germanii, ani austrii, ani czech republic. A aj ked boudu, tak slabe až mirne, tu u mne nehrozi nic, až ve čtvrtek, kdyby se hlásili silné bourky---hlási ich freemeteo, ten front, který prichádzi, se vlní-postupuje pomaly a sledujem ho on-line, takže borek se nebojte---nic nebude!!!!!!!!!
mirko 15 rokov kosicke olsany
Zdravím tě,už jsi zaregistrovaný na freemeteo?Já ne mě se to nepodařilo.
pocasi v dubnanech
vysvetli mi, jake je to nezletilí! To znamená, že se tam nemužu prihlasit?-že nejsem dospeli??
Vysvětní je takové že dospěješ až za tři roky tedy až ti bude 18 let to už budeš plnoletý a ve 20 letech je člověk už dospělý.Mě je 27 let tak jsem dospělý už 7 let.
pocasi v dubnanech
takže podle tebe, radšej se nemam zaregistrovat???
Já by tebou to ještě zkusil,ale pokud to nepůjde tak bych se neregistroval.Mě stačí že jsem zaregistrovaný tady na in-pocasi,a ještě na e-pocasi tyto dvě diskuze mě bohatě stačí.
pocasi v dubnanech
Tak vtedy nic
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.