Počasí u nás ovlivňuje brázda nízkého tlaku vzduchu, ve které se tvoří četné bouřky.
Na většině území České republiky se tvoří četném bouřky, provázené ojediněle přívalovými srážkami a kroupami.
Podle radarových odhadů se ojediněle vyskytují srážky nad 50 mm.
Bouřková činnost bude slábnout ve večerních hodinách.
V důsledku přívalových srážek může dojít k prudkému krátkodobému rozvodnění malých toků, potoků, nebo i jindy suchých koryt, k zatopení sklepů, garáží, níže položených bytů, komunikací apod.
V Praze teď pěkně Voda podle ČT zatopila již vestibul stanice metra na trase B Hloubětín.
Tady ukázka jak tady pršelo.
Diskuse o počasí Bouřky a doprovodné jevy
Stanicí projíždí metra, ale pro lidi je uzavřerena. Hasiči tam nyní odčerpávají vodu.
Dnes 10.8.2007 vydámo další upozornění:
Počasí u nás ovlivňuje brázda nízkého tlaku vzduchu, ve které se tvoří četné bouřky.
V Moravskoslezském, Olomouckém, Pardubickém, Královéhradeckém, Libereckém a v severní části Středočeského kraje a kraje Vysočina se tvoří silné bouřky, provázené ojediněle přívalovými srážkami a kroupami.
Podle radarových odhadů se ojediněle vyskytují srážky nad 50 mm.
Bouřkové pásmo postupuje přes uvedené kraje zvolna k západu až jihozápadu.
Bouřková činnost bude slábnout ve večerních hodinách.
V důsledku přívalových srážek může dojít k prudkému krátkodobému rozvodnění malých toků, potoků, nebo i jindy suchých koryt, k zatopení sklepů, garáží, níže položených bytů, komunikací apod.
Upozornění platí do 18:00 dnešního dne.
dnes tu byly silné
cdf
Dnes hrozí silné deště na Moravě.
Články o těchto bouřkách:
Bouřka 7.8. u Plzně
Bouřky se vrátily, voda zaplavila obec na hranicíc...
Nad Českem řádí bouřky, déšť vyplavil stanici metr...
Povodeň z hald škodila Višňové víc, než když se ro...
Rozvodněné potoky zaplavily 30 domů ve Višňové
Hasiči čerpají vodu ze stanice metra Hloubětín
Zajímavé,při vichřici EMMA 1.března 2008 bylo u nás polojasno a z ničeho nic jsem slyšel hrom a byla tu bouřka(doprovázená velmi silným nárazovitým větrem, velmi silným deštěm a krupobitím)
a kde presne a akej intenzity boly burky poznate o emme aj nejake weby
cghf
U nás se ta bouřka EMMA seběhla velmi rychle, bylo hezky a během 5 minut se přihnala bouřka a potom bylo asi tak 1 hodinu zataženo a pak se zase vyjasnilo na polojasno
Už se těším na jaro a léto až budou zase bouřky,teď v zimě je to taková nuda bez těch bouřek.I když jsem už pár případů zažil že byly bouřky jak v prosinci tak i v lednu,ale nebylo to ono.
pocasi v dubnanech
Mohly by podle mě začít asi tak v polovině dubna
I koncem března
Bohužel na západ odkud přichází většina bouřek mám velmi špatný výhled, asi tak 400 metrů za námi je kopec Holedná 398m.n.m.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.