Dnes to vypadá opět na silné bouřky.Bude přecházet zvlněná studená fronta.Bouřky se očekávají všude krom severovýchodní Moravy.Jak dnešní situaci vidíte vy?Pište sem.Pro Slovensko:Zde se dnes bouřky můžou objevit zejména v horských obastech Tater.Nebudou však nikterak silné a ani žádné nebezpečení jevy nejsou předpovídány.Čechy to budou mít o poznání horší.
Diskuse o počasí Bouřky 2-3.8.09
Fronta se zatím drží dostatečně daleko - nad ČR se vzduch hezky prohřívá. Věděl bych první bouřky na Šumavě a ty pak budou postupovat dále na východ. Večer by na Šumavu měli dorazit další bouřky - rozlohově větší.
Poslední přepočet GFS vypadá hodně zajímavě. Vyděl bych to klidně na výstrahu 3. stupně (od ČHMÚ).
U nás na jižní Moravě moc bouřek zatím nebude.Možná něco dojde v noci na pondělí.Jinak je hic 32,5°C!
Tak mé dva oblíbené modely se rozchází,Aladin příliž srážek nedává a drží se při této situaci dost při zemi.Něco víc jen na Šumavu a do středních Čech v noci pak zas severozápadní Čechy.GFS to vidí na celkem silné srážky od jihu ve večerních hodinnách pro celou západní polovinu Čech a dál pak zejména v Krušných horách až 40mm a to je na GFS dost.Přičemž Aladinovy předpovědi srážek se poslední dobou často vyplňovaly až na malé vyjímky.První blesková aktivita již u hranic v jihozápadních Čechách.
U nás v Aši je pařák k padnutí. Bouřky se asi nedostaví
přijde večer bouřka do jižních čech a bude silná?děkuji za odpověd!
Zajímalo by mě, jak se to vyvine na severu Čech, Liberecko, Jablonecko. Zatím to vypadá, že bouřky budou spíše na jihu a západě Čech, kupříkladu model Aladin nepředpokládá, že by se tady na severu mělo dít něco velkého. Naopak například bouřkový model WetterOnline.de předpovídá i pro sever velmi vysokou (80%) pravděpodobnost vzniku bouřek, ale taky už jsem se setkal s tím, že ani 80% pravděpodobnost neznamenala bouřku, zatímco jindy i 40% byla jasná bouře.
2.8.2009
3.8.2009
Ahoj,v Plzni je zatím na padnutí,Chtělo by to nějakou bouřku.Jinak bouřky kromě jižních čech se vyvíjí i na šumavě např Kašperské hory a okolí.
hlásim sa z horúcich Levíc , aktuálne 36,2, vietor prevažne južný do 3O km/hod v nárazoch. Je fajn že fúka ale horúčavu nezmierni - je ako fén.Odbehla som z bazéna - v kostiach cítim že niečo príde aj na Slovensko, dážd ukazuje aj meteostanica, aj pokles tlaku.Sledujem Vás aj nadˇalej, dúfam že budú krásne letné búrky, ale bez škôd.
Dobrý den jsem ze Dvora Králové a už začínam slyšet v dáli bouřku!
burky sa spijili a vytvorili multicelu na J aj s krupami neviem ci po prechode sa vyjasni ale oblačnost na S strane je velka
dobrý den chci se zeptat budou večer a v noci bouřky v českých budějovicích děkuji za odpověd
právě knám do jiříkova na severních čechách se blíží vlna silných bouřek.je tu cítit po děště a určit´ě za pár minut k nám dorazía bude níčit je tu hodně zataženo.petr baňacký
je to zvlastne ale burky smeruju na SZ od rakuska idu dalsie burky zasiahnu juh CR
pre anonima lebo je este juzne prudenie
burky v cechach idu smerom na S ale burky v rakusko uz na V sa krutia alebo slabo SV
Jen ať si jdou dál na východ, já je tady nechci!
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.