Diskuse o počasí Bouřky 27.6.2009 a 28.6.2009
V noci 0:45 se přehnala dost silná průtrž s bouřkou dokonce mě to probudilo ze spaní.Napršelo 12mm za 20 minut..teď je oblačno a relativní klid ale odpoledne opět čekám masivní nárůst bouřek.Tož uvidíme. Toto počasí není středoevropské ale takové tropické rovníkové.Podle nových předpokladů může takové počasí trvat do poloviny příštího týdne.
Včera u nás byla bouřka a na zahradě
nám to vyvrátilo zlatý déšť.
Dnes jsem byl s rodiči na Pálavě a při cestě zpátky nás chytila velmi silná přeháňka. Opravdu to byl "sec mazec", chvílemi to dokonce vypadalo i na kroupy, ale ty nakonec nebyly. Dešťové kapky bubnovaly do předního skla vozu a byl to déšť, který se dal označit za přívalový. Po dobu 10 minut byla viditelnost zhruba 50 metrů a stěrače nestíhaly stírat. Hrozilo nebezpečí aquaplaningu. Po 10 minutách se situace uklidnila a již pršelo jen slabě. Když jsme kolem 16:30 dojeli do Jundrova, tak už nepršelo vůbec. Bouřka to ovšem nebyla, jenom silná přeháňka.
Ahoj lidi u nás bylo tornádo nebo tromba http://ondra6.rajce.idnes.cz/Tornado_u_Horic_28.6....
Kvalita snímků sice není nejlepší, zato jsem si na 95% jist, že to byla nejmíň ta tromba, blahopřeji.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.