Diskuse o počasí Bouřky 8.5 až 10.5. 2009
Pre Slovákov: zajtra samožu tešit na búrky hlavne na strednom a vychodnom Slovensku. Nevylučuje sa krupobitie
Anonymní
Treba si uvedomiť, že je to len predpoveď SHMÚ, a im nejako veľmi nedôverujem.
mirko 15rokov kosicke olsany
mno a pred tyzdenom ci kedy ties modeli sa uplne zmileli thak uz ani modelm neverim!
Podľa P. Jurčoviča dnes sa búrky vyskytnú najmä v ZA a PO kraji. Zajtra a v pondelok by malo byť viac búrok, už aj na juhu Slovenska.
Tak v Košických Oľšanoch už máme zamračené kopovitou oblačnosťou (pohľad na obrázku). Podľa radaru SHMÚ na SV Slovenska sa už vyskytuju intenzívne prehánky, ktoré postupujú ďalej na hranice PL/UA.
od 18:00 nad náma byla kupovytá oblačnost v ústí nad labem ale furt prosvicovalo slunko až pak po 20:00 se začalo blýskat a v 20:20 začal být vichr začalo krupobití a potom slejvák abylo to až do 22:00 ale od 21:30 jenom bouřilo super ale v sobotu tady neočekávám bouřku ale stá se může vše spíš v noci na neděli nebo vneděli
Meteorológovia sa trafili rovno do čierneho, no ja som tie dnešné búrky odhadol presne. Naznačujú to aj najbližšie uvedené hodnoty. Najbúrkovejší deň dnes má byť v KE a sa to začína pomaly ale isto plniť. Ja tu mám prichystanú už moju predpoveď búrok na dnešný deň a to pravdepodobnosť v %: Bratislava (34%), Nitra (31%), Trnava (31%), Trenčín (31%), Žilina (31%), Banská Bystrica (31%), Lučenec (31%), Košice (41%), Prešov (31%), Michalovce (31%), Stropkov (29%), Poprad (40%).
Legenda: 1-20%=výnimočne / 21-40%=ojedinele / 41-60%=miestami / 61-80%=na viacerých miestach / 81-100%=všade na celom rozsiahlom území
Miro, už si sa pochválil všade, ale ešte na SHMÚ nie
trochu magor ale fakt
Tady v ústí je stále jasno hrůzas už je večer to fakt tady nebudou bouřky dnewska
iwag
A bolo dačo???? Nič nebolo.
Nevýte kdy přesně v kolik hodin by mohla být v noci v ústí nad labem? nařídím si budík
Anonymní
Nedá se to říct. Každá stránka předpovída srážky v jinu hodinu.
www.blitzortung.org docela slušný
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.