Diskuse o počasí Povodně 24-26.12.2023 a následně na začátku ledna
swan1
Tyhle plánky bych vůbec nesledoval. Neukazují vůbec přesně a většinou vždy méně.
John Deere
No pokud se Labe nedostane nad 8 metrů je to relativně v pohodě. Říkám relativně jo .
swan1
tak 140 kubíků za sekundu by myslím na Otavu v Sušici nebylo nic hrozného, to je tam dosahováno při oblevách z Atlantiku snad skoro každou zimu, 5letá voda má v Sušici hodnotu 185 kubíků za sekundu, takže by tam tohle tání snad mělo dopadnout dobře, největší problém bych viděl na Ohři, kde některé predikce předpokládají na jeho přítocích dosažení až 50leté vody.
Predators2
Tenhle plánek přišel hlavně pozdě, vždyť je to jasné už několik dní,že se chystá tenhle průser..
Že to bude víc, ano, skoro vždy to podcení... právě.
Je to tak .
Frantis95
Vylétne to nejspíš více, než 140m3..
Města jsou v povodí dobře proti velké vodě opevněná, ale níže po proudu, Horažďovicko, Strakonicko, tam v loukách řeka meandruje, tam se to rozleje, jsou tam vesnice..
Ale větší problém bych čekal na menších řekách a říčkách, nevím, no .
Snad to bude jakž takž v pohodě..
Jinde v Čechách to bude horší...
Byl jsem se podívat na Botič, už to tam docela teče taková kalná voda docela rychle, brzy bude na 2. SPA, ale od oka bych řekl, že ještě je hodně velká rezevra do rozlití možná tak 2-3 metry. V červnu 2022 to musel být solidní extrém, protože platil 3. SPA extrémní ohrožení, tedy ten nadstupeň co je ještě nad tím 3. SPA.
Co to jako má být To je tím, že začalo pršet dřív, než se předpokládalo, nebo proč to tak moc nevyšlo, ta předpověď?
V médiích se navíc objevují úplně zcestné věci: Předpokládáme, že hladiny budou klesat pomalu. Není to stejné jako v létě, kdy v krátké době naprší hodně vody a hladiny rychle opadnou,“ řekl ČTK hydrolog Tomáš Vlasák. Řeky by podle předpovědi měly kulminovat v noci na neděli. https://www.novinky.cz/clanek/domaci-v-ceskem-krum...
To vůbec není pravda, kulminace jsou ještě hodně daleko
Fero
Líbí se mi upravená výstraha v J Čechách na Vltavě . Byl překročen 3 SPA a řeka bude pravděpodobně ještě slabě stoupat. Hm já bych řekl že víc, když po celou neděli bude na Šumavě tát sníh a ještě k tomu pršet. Co k tomu říct ještě prostě ústav.
Jirke85
Já jsem v Sázavě. Řeka už stoupá a navíc se nám do toho tajícího sněhu neustále obnovuje déšť. Od půlnoci již 27,6mm v dešti
Proč na ČT píší, že Vltava už klesá, když to nejhorší teprve přijde? Nebo už je konec srážek a sníh už roztál? To si nemyslím
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.