Kokos342 Zelená by měla být tak 2mm/h a u nás jsme v zelené nebo světle žluté skoro celou dobu od rána a prší mnohem méně. Dneska prostě radar klame a hlavně ta západní část toho pásma tak tam skoro neprší.
Nevšimnul jsem si toho ovládání. Jsou tam 2 vrsty. Jednu jsem vypnul a teď už se zobrazuje jenom ve 2 km.
JohnBattler Opravdu to moc nesedí. Radarové odhady za poslední 1h vypovídají nejlíp, ale běží to se zpožděním asi 20 minut, takže je to spíš pohled zpět, ale je to téměř aktuální.
Nejvíc spadne v centrální části Česka. Pořád se to vysouvá z jižních Čech nad východní a v podobné oblasti má nejvíc pršet i večer, v noci, zítra ráno. Už se na tom zásadně asi nic nezmění.
Tak ta jižní Morava i Vrchovina konečně jedou, i když jsou to konvektivní a tedy lokálně silné ale i lokálně slabé srážky.. Ale ten východ stále nic a právě na ten jsou dnes po celý den předpovídány vydatné srážky.. Nicméně v Maďarsku a pod ním to teď pěkně bobtná a tak se snad i ten východ a SV později večer a v noci dočká..
Aktuálně už začalo intenzivněji pršet, tak předchozí post mažu. Tak zatím to je dobrých 2,3mm. Super. Nicméně lokálně skutečně prší velice slabě, kousek dále leje. přesně jak píše swan.
Fstorm Áaaaale, tak je daleko. Až nad Drahany byla.
Klokan_0 Zdá se mi to, nebo snad i kreslí kousek od Českých Budějovic sněžení tou modrou barvou. Jooo, to by se Yorovi líbilo hádám. Ano vím, že to je jen chyba přepočtu dat, protože na meteologix.com tohle GEM dělá pravidelně, ano vím, že sněžit tam nebude pro některé, kteří by to nepochopili.
Jinak Srážky ze Srbska míří na SZ směr Morava a Slezsko, bude z toho pěkný knedlík.
Na Břeclavsku má 1 stanice i 15 mm/h. Jinak je vidět, že to jede pořád v tom pásu a dál na západ nepadá skoro nic. Na Slovensku už začíná slušná bouřka.