Tady na západě z těch zelených odrazů sice prší ale tak slabou intenzitou že napršelo 0,3 mm zatím, ráno by to mohlo dát více až dorazí ty srážky z toho Německa.
wau,,, teď přímo nád námi zesílila přeháňka, no pane jo to je šupot! Intenzita chvilku i 43 mm/h ale rychle odezněla... ale pěkné, sílu to opravdu má, celkem dala 1,2 mm za 2 minuty asi... takže za celou zvlněnou frontu rovné 4,0 mm... dosud
eismitte Tak to je pecka, ještě budu závidět Brněnsku jako kdyby nestačil vedlejší okres Jindřichův Hradec v JČechách, kde je zalito prakticky komplet luxusně. Venku cosi slabě mrholí, večer mělo lejt, že by propadák i z 2. vlny?
Yurri Kolik u tebe spadlo? Tady spadlo 7mm, což tedy asi není nic moc velkého k závidění, ale je pravdou, že takový východ Brna jel s 18-20mm napohodu. To je klasika celého léta, tam je to k závidění pořád.. Večer a v noci nám pořádně zaleje a zítra snad také.
Nějakej borec z Moravan přidal příspěvek 25mm, tak to je slušný už, tipoval jsem 20, podle radarových odrazu. Ale ke Slovinsku to má teda hodně daleko ještě. Tady se řeší jednotky mm a v zahraničí padá stovky mm za pár hodin. Prostě jsme ......
Teď je tu intenzita okolo 2-3mm za hodinu. To pásmo postupuje celkem rychle k severu a uvidíme jestli v noci odejde úplně pryč k sousedům a nebo se to zpomalí a zatočí nazpátek.
Aidamko1 Jsem na 9 mm a jelikož má celý můj okres výstrahu 2. stupně, tak by tomu odpovídalo 50-70 mm jako prd, tak se strašně těším na ty lijavce, 25ka je normální zahradnickej nic extra.
ota Mám stejně obavy... Teď je to kolem Moravy vyčištěné, bouřky z jihu si jdou svou trasou přes střední Slovensko. Nevím zda jsou podmínky aby se něco dalšího v okolí vytvořilo, ale třeba jo Možná nám níže nějaký deštík pošle někdy nad ránem
jak tady taky čtu stížnosti na radar, tak po sto padesátý to řeknu... radar zobrazuje, kolik vody je uloženo v oblačnosti, nikoliv jejich padající intenzitu.