Baumrtnik Podle údajů ČHMÚ mají přes 40 mm za 24 hodin pouze 2 stanice: Český Rudolec cca na historickém pomezí Čech a Moravy poblíž Dačic a ve Starých Hutích v Novohradských horách. V Jizerských horách to je kolem 10 mm. Tak bych poprosil, neklamte nás
Tady od rána pěkně prší, zatím mám 17.1 mm. Vypadalo to, že přestane, ale od jihu se to stále obnovuje. Zajímá mě ta noc, to mělo by pršet mnohem více.
Baumrtnik klasicky přehání. Jednak srovnání s rokem 2010 je mimo, protože tehdy byly úhrny násobně vyšší a hlavně intenzivnější. Navíc tady píše o nějakých velkých deštích v Jizerkách, kde spadlo zatím maximálně do 20mm, takže žádných 47mm.
Já bych ho ale hlavně poprosil, aby začal používat interpunkci, protože se to fakt nedá číst. A taky aby psal správně S/Z, protože ve větě "zpátky s Polska" to trhá oči.
Jakým principem vzniká nesoulad mezi radarem a realitou? Chápu, že když je suchý vzduch, tak se to po cestě vypaří, ale proč je teď světle zelená na radaru, a reálně sotva něco padá (intenzita do 1 mm/h, víceméně silnější mrholení)?