Nekolik ran jako z děla, slušnej ceďák, za 10min 6mm, teď druhé kolo, už jen v dešti.. Že to vzalo Z, mi vyšlo, ovšem s načasováním jsem byl vedle, jak ta jedle, přišlo to dříve, nikoli později..
Tak přes Plzeň přešel nádherný roll cloud (nejhezčí za několik let) a přinesl náraz o síle cca 40 km/h, potom dorazila bouřka - pár blesků a spadlo cca 6 mm.
Aktuálně ze šumavské Kvildy, silná bouřka s kroupami, silnějším větrem a mnoha blízkými blesky. Přišlo to vcelku nečekaně, to hlavní jádro s vysokou bleskovou aktivitou se vytvořilo kousek před námi, střed prošel asi 2 km jižně (směr pramen Vltavy). I tak ale padaly přes 2 minuty menší kroupy v kombinaci s přívalákem a větrem, celkem hezká podívaná. Budu tu na Kvildě až do příští soboty, tak snad tu ještě něco pěkného zažiji.
In-počasí Tak to jistě bude nějaká pěkná fotka Já jsem tu zaznamenal jen jižní, slabý okraj..toho cloudu.. Foceno u Nalžovských Hor, směr Domažlicko, Plzeň.. Jinak Plzeň je dost proslulá právě paradnimi shelf nebo roll cloudy...
Bouřky se už sice rozpadly ale před pár minutami přeci jen nějaké zbytky dorazily a celkem impozantní roll cloud. Dnes během dne dává předpověď dost bouřlivo, tak jsem zvědav, jak se to dnes bude vyvíjet.
No, ještě včera byla předpověď pro Kladno max.+24 teď to dává max.+22 aktuálně mám +18.. venku prší, vypadá to jak na podzim.. ani rajčata pořádně nedozrávaj..a na příští sobotu max.+13..to je pomalu na to zatopit v kotli..
Tady je hezky, slunečně, ale clona té oblačnosti se již přibližuje. Dle modelu ICON D2, který to má v novém výstupu pěkně namodelované by se to mělo na Vysočině rozpadnout. Ať se tak hlavně stane, déšť dneska nechceme, díky.
ICON D2 na dnešní 10:00, ze všech modelů je nejblíže
Nic moc jen trochu sprchlo a jinak zatim nic, výstraha vyjde v platnost za chvíli a něco se v Německu tvoří tak uvidíme je dusno a vlhko s teplotou 20,5C
By mi zajímalo, jestli se v oblasti té výstrahy ČHMÚ dnes vyskytne jediný blesk Na Moravě se nasunuly zbytky té ranní bouře, které vše zadusí. Zatím je to tak vše obráceně a z Německa to jde opět na západ. Jako výstražný systém je fakt hrůza.