No tak doufám, že odhady srážek z radaru odpovídají skutečnosti. Pokud ano, tak by konečně po velmi dlouhé době napršelo slušně a také rovnoměrně. Ale doufám, že to bude ještě pokračovat, vytěžit z toho co nejvíce. Nicméně těm přeháňkám pod horami během dne už tolik nevěřím, stín hor bude fungovat dokonale. Také mi přišlo, že ty srážky nebyly dle radaru nijak extra intenzivní a přesto spadlo slušné množství. Jindy je stejný odraz a sotva kape. Asi všichni máme aktuální měsíční úhrn vyšší než za celý leden, protože leden byla sra*ka jak teplotní, tak srážková. Na rozdíl od jihu republiky se u nás po celou noc ochlazovalo a není extra vichr.
Je pravda, že takový déšť v Polabí jsem nečekal - od neděle máme v Čelákovicích už přes 30 mm (v okolí je ještě víc). Zato Prostějov nepřekvapil a za stejnou dobu si drží bídných závětrných 7 mm (i přes nadějné odrazy padá prd).
palma Velky propad, cca o 10 st to sice je.. Ale jde spis o to, odkud kam a taky o to, ze se prave zlomil leden do unora.. Propad z +12 na +2, cca na dva dny, po te uz zase vzestup nahoru,odpovida spise dubnovym hratkam pocasi.. Nikoli mesicum leden-unor..
Ondráš* Není, to je prostě diskuse..dávám pohled, ze svého místa pozorování, ale třeba v místě pozorování někde naŠumavě, či prostě ve vyšší nadmořské výšce, máte asi pravdu, ale nelze to paušalizovat, já proto vždy píšu že je to "u nás"...
Ondráš* Za tohle se tu účty neruší.. jinak jsem se kouknul teď u vás po okolí a musím potvrdit, že tam opravdu od začátku února bylo okolo 60mm srážek, akorát dneska to tam hází docela slušné teploty do plusu, aktuálně Vsetín + 6,6 a to je 10 km od vás... p.s. Sice moc nechápu, proč jste si smáznul předchozí příspěvek,ale vaše volba..