Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Proměnlivější počasí pokračuje, opět místy přeháňky

Diskuse o počasí Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů

89
# 05.02.2025, 15:20

Filips
A to ho mas este opatreny bielou farbou?

Ja budem muset ten svoj umyt...je uz jemne zazltly a spinavy

9
# 05.02.2025, 17:49

Jojo použil jsem akryl ve spreji. Protože to co považuji dodavatele za bílou, tak je spíš odstín šedé. Takže je potřeba to přestříkat. Vnitřní část žaluzie jsem zkusil černou, ale moc mi to nešlo, to dáváš na malou plochu a sprej litá všude okolo.

89
# 06.02.2025, 05:48

Filips
Ja som to striekal farbou rozebrate, aby som vedel lepsie nastreknut aj vnutro, ale vypada to tak, ze na leto budem muset asi trochu vysuchat farbu, a prestreknut to znovu bielou, asi jak to schlo, tak sa mi tam dost spiny a prachu dostalo a je to taka spinava biela 😃 ale teraz cez zimu to stacilo

9
# 06.02.2025, 08:03

:Dvsak ono to jinak vzít barvou nejde, než ve stavu rozebraném. Nicméně bílou stříkas jiný tvar plochy, na kterou ta barva krásné přilne. Kdežto ta vnitřní strana se dělá fakt blbě. Chce to dávat i pozor na prašné prostředí, ten prach se tam dokáže nalepit jedna radost a dolů už to jen tak nedostanes:D

89
# 06.02.2025, 09:10

Filips
Aaha tak, ja som to pochopil tak, ze v zlozenem stave si maloval 😂, no u mna doma je prach furt, asi to budem muset v garazi porobit 😂

# 06.02.2025, 09:31

Tomino
Běžně dostupný akrylový sprej nikdy po aplikaci zcela nevytvrdne a v létě dlouhodobé sluneční záření může lak poškodit (mění se z hladkého na hrubý a snadněji se špiní).Pokud máte možnost,nechte si v prodejně,kde míchají autolaky,naplnit sprej bílou barvou a tužidlem.Nejdřív nastříkejte vnitřní část,dá se aplikovat i v těchto slunečných dnech právě na :slunce:,kdy je bezvětří,nízká vlhkost vzduchu a plusové teploty.Doschnout to necháte doma,kde aspoň nic nezašpiníte.Pokud z předešlé aplikace máte v barvě zaschlý prach,musíte to nyní pod vodou obrousit (otřít nitroředidlem) a znovu nastřikat.Samozřejmě je jiný postup aplikace podkladu na plast - kov a také sprej s přidaným tužidlem má omezenou dobu použitelnosti.

89
# 11.02.2025, 11:40

Ja dneska pekne drhol ten kryt.. polroka bez cistenia a doslova hodinu som to cele drhol jak to slo, predtym som ten maly metcover cistil kazdy mesiac, ale len zvrchu a namontovany... takze asi to tak budem znovu robit 😂
Foto som pridal aj na rajce https://www.rajce.idnes.cz/stormhrnec/album/profi-...

# 11.02.2025, 16:54

charlie
Ta stanice má evidentní výpadek měření - za posledních 5 hodin je tam neměnná teplota. Stanice je nyní stažena.

89
# 13.02.2025, 18:07

Ta Breclav nejak blbo meria vietor. Pozeram, ze je to klasicka Ecowitt ultrasonicka, takze asi poruchany senzor.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.