Řeším teď problém s relativní vlhkostí u stanice. Vlhkost se příliš nemění a zůstává mezi 88-92 % při této stabilní inverzní oblačnosti. Budu muset důkladně očistit sítko kolem čidla. Druhý důvod je ten, že v posledních 14 dnech není šance, aby se nabily baterie napájející ventilátor, a vzduch se tím pádem hůře dostává k čidlu. Už mám objednané nové čidlo, takže ho v příštím týdnu vyměním a to původní mezitím očistím. Řeší to víc lidí s tímto typem stanice. Vlasový vlhkoměr v budce ukazuje hodnotu blízkou 100 %.. Snad Davis přijde s něčím lepším v budoucnu.
Diskuse o počasí Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů
Mne dosla ta nova konzola davis. Jako je fajn, len skoda, ze nejde nikde pripojit, jen na weatherlink cloud, ostatne programy jako cumulus, meteobridge ju neberu. Je to skoda no, ale nevadi.
Tacho Trnava
to máš k tomu Ecowitt? Jak to jde propojit? všiml jsem si, že máš dvě stejné all in-one, docela to pořád měníš..já teda nijak neexperimentuju.. chtělo by to, aby Davis přišel s něčím lepším, ta síťka se dost zanáší..
já u VP2 kromě sítka kolem čidla, které už mám objednané vyměním i všechny "talíře" štítu, které už jsou taky na cestě z USA...doufám, že do konce roku dojdou, nebo aspoň do začátku ledna.
Nene furt mam toho davisa, len ho mal na inej tyci kusek vedla, kedze som skusal i ten ecowitt a jeho presnost atd. Hold furt musim testovat Ale ten je uz prec u jedneho znameho. Jinak ta vlhkost na davis aj mne ukazuje menej nez ta WH stanica, a to ta WH nenameri vic jak 97%... ale cim to je nevim. Snad nemontuju nejake horsi senzory(menej presne)
Tacho Trnava
Aha. Tak to jo. Davis používá čidla Sensirion SHT31. Takže podobné švýcarské jako další stanice.
Já už zase jinak, krytku se sítkem zajistí dovozce takže nebudu muset platit desítky dolarů za dopravu.. dneska už vlhkost klesla na 85 %.. ale je to takové, fakt zanesené asi. Dovozce poslal podrobný email na čištění a celkově informace o čidlu. Jestli to chceš přeposlat, pošli si email. Je to celkem obsáhlé.
kapr84
Jo je v sz. No uvidim, co to mne bude ukazovat, ale vic jak 94 som tam nevidel za to inverzne obdobi
Zdravím,chtěl jsem se zeptat zda funguje ještě Meteotime a jejich výstražné zprávy rolující na displeji stanice.
kapr84
Zdravím, mohl bych taky pak poprosit o přeposlání toho emailu na čištění, když jsem to kdysi zkoušel čistit kompresorem vzduch mi tu síťku protrhl, mám asi 2 roky nový senzor, ale už je to zase relativně zanešené. A jak to máte s anemometrem ? Já mám stanici od roku 2015 a v roce 2021 jsem tam měnil ložisko, tak jen čekám, kdy to bude zase potřeba, bohužel tyhle mechanické součástky nejsou věčné. Do toho ultrazvukového se mi ale nechce. Jinak včera mi ještě odešla záložní baterie v ISS, díky té inverzi solární panel nic nevyrábí a baterka už to nevydržela, to je taky taková věc, co je fajn mít pořád doma v záloze...
ota
Baterií koupím vždycky víc naráz. Třeba i 4.. protože ji mám i do vysílače k přízemnímu teplotnímu čidlu.
Anemometr jsem měnil letos na jaře, po 8 letech provozu. Mezítím jednou výměna ložiska, a směrovky, ale tam byl problém spíše v zasekávání směrovky při nejnižších rychlostech..
Kdyby jsi měl ultrazvukový tak už ti určitě nepojede, po těch 18 dnech bez slunce, píšou, že vydrží asi 10 dní na jedno nabití baterie uvnitř. Já už bych ten ultrazvuk podruhé nechtěl, nehodí se do našich podmínek moc, možná až ho vylepší někdy..
Jinak pohoda. Baterii v ISS jsem zatím neměnil. Ale asi na to brzo dojde, dostává zabrat. Ale pořád mám dvě náhradní, kdyby náhodou.
Ona ta síťka se zanáší, hlavně když je stanice s 24h FARS..
Napiš ten email, nejdou tady do zpráv vkládat soubory...
Tacho
napiš to i sem, asi blbne schránka, už ani Kombi se nemohl dovolat... teda že odeslal ale mně nic nedošlo.
ota
Ja taky nemam uz ten ultra. Dvakrat mi zatekla voda dovnitr, dvakrat opravovane(vzdycky odesel kondik) a pak jak byla mlha se sekl uplne a byl tak az pokud jsem ho neodpojil z iss a nezapojil zpatky. Radsi par sto kc lozisko, jak tolik prachu(vyhozene penize u me) za ultra.
kapr84
halada.tom4(at)gmail.com
Jo diky uz to doslo
No ja mam dneska 91%, a to shmu ma 99-100%, budka ma 96-97%. Myslim si, ze je to dost rozdil. Vcera shmu cely den 98-100%, a ja max 90%, to mi fakt prijde na nepresnost senzoru.
Zdravím,zkouším dat čidlo do plastove bílé elektro bedýnky HENSEL kde mám po levé i pravé straně dole vyvodky PG16 kvůli větrání,sem zvědav,jestli to v něčem pomůže.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.